HPG, Amed’de şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz Kasım ayında Amed’de şehit düşen Bahoz Brusk, Bilal Andok ve Dijwar Doz isimli gerillaları andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, üç gerillanın 29 Kasım’da Amed’in Pasur (Kulp) ilçesinde çıkan çatışmada son mermilerine kadar savaştıktan sonra, 30 Kasım günü şehit düştüklerini belirtti.

Açıklamada, şehit gerillalara ilişkin yer alan bilgi ve değerlendirmeler şöyle:

''28 Kasım 2017 tarihinde Amed’in Pasur ilçesine bağlı Şehit Kawa alanına yönelik işgalci TC ordusu gizli birlikler ile bir operasyon gerçekleştirmişti. Gelişen operasyon kapsamında 29 Kasım günü Pasur’a bağlı Text köyü yakınlarında göreve giden bir grup arkadaşımız ile düşman güçleri arasına bir çatışma yaşanmıştır. İki gün boyunca süren çatışmada tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülürken çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır. Çatışma sırasında Bilal arkadaşımız şehit düşmüş, Dijwar ve Bahoz arkadaşlarımız da son mermilerine kadar savaştıktan sonra düşmanın eline sağ geçmemek için bombalarını kendilerinden patlatarak, fedaice şahadete ulaşmışlardır. Yaşanan savaş koşulları ve kış sürecinden kaynaklı fedaice savaşarak şehadete ulaşan her 3 arkadaşımızın kimlik bilgileri yeni netleştirilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Bahoz Brusk
Adı Soyadı: İbrahim Alp
Doğum Yeri: İzmir
Anne - Baba Adı: Şükriye - Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Kasım 2017 / Amed

Kod Adı: Bilal Andok
Adı Soyadı: Hamit Eren
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Menrule - Ferit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Kasım 2017 / Amed

Kod Adı: Dijwar Doz
Adı Soyadı: İbrahim Koluman
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Fehime - 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Kasım 2017 / Amed

Bilal Andok arkadaşımız; Amed’in Pasur ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, gençlik yıllarına adım attığı andan itibaren de mücadele için çalışmaya başlamıştır. Gerilla saflarına katılmadan önce uzun yıllar gençlik çalışmalarında ve milislik yapmıştır. TC faşizmine karşı bir an bile mücadelede geri durmayan Bilal arkadaşımız, 2013 yılından itibaren de aktif olarak gerilla saflarına katılmıştır. Bulunduğu tüm çalışma alanlarında emeği ve cesareti ile öne çıkmış, her an ve her fırsatta da düşmana darbe vurmanın çabası içerisinde olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da fedakarlığı ile tanınan Bilal arkadaşımız, birlikte çalıştığı tüm arkadaşlarının yüreğinde sade kişiliği ile mücadeleye bağlılığıyla öne çıkan savaşçı bir arkadaşımız olmuştur.

Dijwar Doz arkadaşımız; faşist TC devletinin Kürt halkına karşı DAİŞ çeteleriyle birlikte saldırıya geçtiği bir dönemde, 2014 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Yurtsever gelenek içerisinde büyüyen Dijwar arkadaşımız, mücadeleye katıldığı andan itibaren de yurtsever duygular ile, Kürt halkına yönelik gelişen saldırılara karşı en önce cephede durarak mücadele etmiştir. Şehit düştüğü ana kadar da halkımızın özgürlüğü için savaşan Dijwar arkadaşımız, genç yüreği ile her zaman bizler için örnek bir yoldaşımız olmayı başarmıştır.

Bahoz Brusk arkadaşımız; Mardinli yurtsever bir ailenin çocuğu olarak İzmir’de doğmuş ve büyümüştür. Kürdistan’da uzak olmasına rağmen, ailesinin yurtsever duyguları içerisinde büyüyen Bahoz arkadaşımız, bu gelenek sayesinde erken yaşlarda Kürt Özgürlük Mücadelesi ile tanışmıştır. TC faşizminin halkımıza vahşice saldırdığı bir dönemde, O da binlerce yaşıtı gibi Kürdistan dağlarının yolunu tutarak, halkımız üzerinde yürütülen faşizme dur demek için mücadele etmiştir. Son ana kadar da mücadeleye en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve TC faşizmine karşı halkımızı savunan fedai yoldaşlarımızdan biri olmuştur.''