HPG: Amed ve Şırnak’taki eylemlerde 14 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed ve Şırnak’ta Türk ordusuna karşı düzenlenen eylemlerde toplam 14 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Yazılı açıklama yapan HPG-Basın İrtibat Merkezi-BİM, ‘’Faşist Türk ordusu tarafından son süreçte artan operasyonlara karşı Gerillalarımız tarafından bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir’’ dedi.

AMED’DEKİ EYLEM

Açıklamanın devamında eylemlere ilişkin şu bilgiler yer aldı:

16 Mart günü saat 08:30'da güçlerimiz tarafından Amed-Mardin Karayolu üzerinde Mazi mıntıkası yakınlarında hareket halinde olan Ranger tipi bir askeri araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda 3 asker ölürken 1 askerde yaralanmıştır. Bu eylem Türk devletinin son süreçte sürdürmekte olduğu operasyonlara misilleme olarak yapılmıştır.

16 Mart günü saat 09:40'ta gerillalarımız tarafından Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Elemun (Çığlı)’a bağlı Şehidan tepesinde konumlanan TC ordusu askerlerine yönelik 2 koldan eylem gerçekleştirilmiştir. 2 koldan mevzilere etkili vuruşlar yapılmış bu vuruşlar sonucu 1 A4 mevzisi ile birlikte 5 mevzi imha edilmiştir. İmha edilen mevzilerde 11 asker öldürülürken 3 askerde yaralanmıştır. Eylem sonrası TC ordusu çevre karakollardan saat 13.00’e kadar eylem alanı çevresine top atışı yapmıştır.

Eylemi gerçekleştiren birimlerimiz sağlam bir şekilde alandan uzaklaşmıştır.