HPG: Ankara'da eylem yapan gerilla, Osmaniye'de şehit düştü

HPG, 1 Şubat günü Ankara Çukurambar semtinde bulunan Vergi Dairesi Başkanlığı’na yönelik eylem gerçekleştiren Ararat Amanos isimli gerillanın 2 Şubat günü Osmaniye’de şehit düştüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Şubat günü Ankara Çukurambar’daki Vergi Dairesi Başkanlığı’na yönelik gerçekleştirilen eylemi gerçekleştiren Ararat Amanos (Ersen Erogan) isimli gerillaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında, eylemden sonra alandan ayrılan Ararat Amanos’un 2 Şubat günü Osmaniye’de çıkan çatışmada son ana kadar savaştığı ve esir düşmemek için son bombasını kendisinde patlattığı belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

1 Şubat günü saat 20.00 sularında Ankara merkeze bağlı Çukurambar semtindeki Vergi Dairesi Başkanlığı’na yönelik Ararat Amanos arkadaşımız fedai tarzda sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem sonucunda vergi dairesi binasında büyük çapta hasar meydana gelmiştir. İşgalci güçlere yönelik eylemi düzenleyen Ararat Amanos arkadaşımız sivillerin zarar görmemesi için eylem saatini de özenle seçmiştir. Eylemi düzenledikten sonra alandan sağlam bir şekilde çıkan arkadaşımız 2 Şubat günü Osmaniye yakınlarında bir düşman birliği ile temasa girmiştir. Burada düşman birliği ile çatışan arkadaşımız fedai bir tarzda düşmanı etkili bir şekilde vurmuştur. Çok sayıda düşman askerini öldüren arkadaşımız, düşman güçlerine esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehitler kervanına katılmıştır.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Ararat Amanos
Adı Soyadı: Ersen Ertogan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Şahide - Fahri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Şubat 2018 / Osmaniye

Ararat Amanos arkadaşımız 1991 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ararat arkadaşımız çocuk yaşta Kürdistan’daki düşman gerçekliğini yakından tanımıştır. Üniversite yıllarında gençlik çalışmalarına aktif bir şekilde katılım sağlayan Ararat arkadaş Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğü için 2014 yılında saflara katılım sağlamıştır. Harekete katıldığı andan itibaren genç, dinamik ve coşkulu yapısı ile gerillaya kısa bir sürede adapte olmuş ve büyük bir fedakarlık ile saflardaki çalışmalara katılmıştır. Apocu harekete temiz, saf ve yürekten katılım sağlayan Ararat arkadaşımız özgürlük yürüyüşünde de önemli görevler üstlenmiştir. Mücadele içerisinde her zaman büyük bir moral ve heyecan kaynağı olan Ararat arkadaşımız şehit düştüğü ana kadar büyük bir tutku ile şehitler gerçekliğine ve özgürlük mücadelesine sahip çıkarak görevlerini yürütmüştür.

 

Ararat arkadaşımızın şehadetinden dolayı başta Ertogan ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve fedai arkadaşımız şahsında Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik ile buluşana kadar özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.