HPG BİM, Gabar’da şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı

HPG BİM, 7 Temmuz günü Şırnak’ın Gabar alanına bağlı Deriyê Gabar mıntıkasında Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda şehit düşen HPG gerillasının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 7 Temmuz günü Türk savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında Çekdar kod adlı Mehmet Şirin Aslan isimli gerillanın şehit düştüğünü kaydetti.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“7 Temmuz günü Şırnak’ın Gabar alanına bağlı Deriyê Gabar mıntıkasında işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteği ile bir operasyon gerçekleştirmiştir. İşgalci TC ordusu aynı gün saat 13.00 sularında alanı savaş uçakları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırıda Çekdar (Mehmet Şirin Aslan) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu gerçekleştirdiği bu operasyonda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu saldırıda sadece Çekdar arkadaşımız şehit düşmüş, diğer arkadaşımız sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Kod Adı: Çekdar Zagros
Adı Soyadı: Mehmet Şirin Arslan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Kerime - Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2019 / Gabar


Çekdar yoldaşımız, 1986 yılında Mardin’de yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Daha genç yaşlarda düşmanın Kürt halkına yönelik yürüttüğü soykırım politikalarına yakından tanıklık eden Çekdar yoldaşımız, düşmanın bu uygulamalarına karşı derin bir yoğunlaşma içerisine girmiştir. Kürtler’in adının geçtiği hiçbir şeye tahammülü olmayan bu zihniyete karşı Çekdar yoldaşımız, 2005 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren birçok alanda büyük bir özveri ile görevlerini yürüten Çekdar yoldaş, Zagroslar’dan Botan’a kadar uzanan bir direnişin içerisinde aktif rol oynamıştır. Uzun yıllar Zagroslar’da görev yürüten Çekdar yoldaş, bu alanda düşmana karşı elde edilen başarılarda önemli bir katkısı olmuştur. 2009 yılında yönünü Botan’a veren Çekdar yoldaş, 4 yıl süren bir mücadele ardından 2013 yılında Medya Savunma Alanları’na gelmiştir. Bir süre Medya Savunma Alanları’nda dönem görevlerini yürüten Çekdar yoldaş, 2015 yılında işgal saldırılarının yoğunlaştığı bir dönemde tekrardan Botan’a giderek TC’nin Kürdistan’da yürüttüğü soykırım savaşına karşı yürütülen direnişteki yerini almıştır. Tüm görevlerini eksiksiz ve üstün bir başarı ile yerine getiren Çekdar yoldaş, kaldığı her alanda örnek bir öncü militan ve komutan olmuştur. Emeği ve duruşu ile yoldaşlarının gönlünde büyük bir yer edinen Çekdar yoldaş, en son görevli olduğu Gabar alanında düşmana karşı fedaice savaşan yoldaşımız olmuştur.”Çekdar – Mehmet Şirin Arslan