HPG BİM: Hakkari’de 40, Ağrı’da 19 işgal askeri öldürüldü

HPG BİM, Hakkari ve Ağrı’da gerillaların düzenlediği eylemler sonucunda 59 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının düzenlediği eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı: “İşgalci TC ordusu 14 Eylül günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Cilo bölgesinde bir işgal operasyonu başlatmıştır. Güçlerimiz Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’nin ikinci aşaması kapsamında bu operasyona yönelik çeşitli eylemler düzenlemiştir.

GEVER’DE EYLEM

21 Eylül günü saat 14.30’da Qalê tepesinden Dola Perixanê mıntıkasına doğru ilerleyen operasyonun 4 birliği güçlerimizce denetime alınmıştır. Uzun bir süre denetimde tutulan düşman birlikleri saat 16.30 sularında yakın mesafeden yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili bir şekilde vurulan 3 düşman birliği tümden imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 13 düşman askeri öldürülmüş, sayısı tespite edilemeyen düşman askeri de yaralanmıştır.

Eylem ardından kobra tipi taarruz helikopterleri ile alanı bombalayan işgalci güçler 22 Eylül günü İnsansız Hava Araçları (İHA) desteğinde skorsky tipi helikopterler ile alana indirme yapmış ve ölü-yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

23 Eylül günü saat 23.15’de güçlerimiz, operasyon alanına asker sevkiyatı yapan işgalci TC ordusunun zırhlı araçlarından oluşan bir konvoyunu hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Gever’den Oremar alanına doğru ilerleyen konvoy Berdereş ve Serangêl köyleri arasında hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman konvoyunda kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz 23 Eylül günü Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli), Gever ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde de işgalci TC ordusuna yönelik çeşitli eylemler düzenlemiştir.

Hakkari merkezden Çelê ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir konvoy saat 20.30 sularında Kanî Orê mıntıkasında güçlerimizce hedeflenmiştir. Zırhlı araçlardan oluşan konvoya yönelik düzenlenen bu eylemde kirpi tipi zırhlı araç tümden imha olmuştur. Burada tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylem ardından ağır silahlarla etrafını rastgele bir şekilde tarayan işgalci güçler, eylem alanını bombalamış ve mıntıkada bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 24 Eylül günü sabah saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Güçlerimiz, aynı gün 07.00 ile 07.45 saatleri arasında Gever’e bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. İki koldan ateş altına alınan düşman tepesindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Şemzînan’a bağlı Şikêrê Spi ve Tehta Selê tepelerinde konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik saat 07.30 sularında güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman tepelerinden Şkêrê Spi tepesinde 2 mevzii imha edilmiş, Tata Selê tepesinde yol çalışması yapan bir kepçe aracı ise darbelenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüş, 3 düşman askeri ise yaralanmıştır.

Eylem ardından işgalci güçler alanı kobra helikopterler, obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Güçlerimiz saat 08.30 sularında ise Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesi yakınlarında bulunan Şehit Rojerya tepesinde konumlanan düşman mevziilerini yoğun ateş altına almıştır. Tepede bulunan bir mevziinin isabet alması sonucunda mevzii imha edilmiş ve mevzide bulunan 3 asker öldürülmüştür.

Gever ilçesine bağlı Şukê mıntıkasında yol çalışması yapan düşman askerlerine yönelik güçlerimiz saat 09.30 sularında bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

DOĞUBAYAZIT’TA TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBE VURULDU

İşgalci TC ordusu 21 Eylül günü Agirî’nin (Ağrı) Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi Demirkapı alanına bağlı Şehit Murat bölgesinde kobra tipi helikopterler eşliğinde ve gizli birliklerin katılımıyla kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.

Güçlerimiz bu operasyona Şehit Mahir, Şehit Eylem ve Şehir Argeş Devrimci Hamlesi kapsamında yanıt vermiş ve birçok alanda düşmana ağır darbeler vurmuştur.

22 Eylül günü Kirê Gundê Tirkmena alanında konumlanan gizli bir birliği uzun süre gözetleyen güçlerimiz akşam saat 17.30 sıralarında bu birliği kuşatmaya almıştır. 10 asker keşif amaçlı drone uçurmaya çalışırken birinci gerilla birliğimizin hedefi olmuştur. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu askerlerden 7’si öldürülmüş, 3’ü ise yaralanmıştır.

Daha önce denetime alınan ve bu eylemi gerçekleştiren güçlerimize müdahale için hareketlenen diğer bir gizli birlik de güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda düşmanın 2 suikastçısı öldürülmüş, 2 suikastçısı da yaralanmıştır.

Üçüncü gerilla birimimiz de düşman güçlerine hakim bir noktada konumlanarak panik halinde kaçmaya çalışan 6 kişilik bir asker topluluğunu hedeflemiştir. Güçlerimizin orta mesafeli silahlarla vurduğu her 6 asker de öldürülmüştür.

Güçlerimizin bu etkili eylemleri ardından düşman güçleriyle kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada da tespit edilebilen düşmanın 2 suikastçısı öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

Bu eylemlerde tespit edilebilen toplam 19 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri de yaralanmıştır. Bu etkili eylemleri düzenleyen güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

İşgalci TC ordusu devrimci operasyon ardından kobra ve İHA’lar eşliğinde alana intikal ettirdiği skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralı düşman askerlerini alandan uzaklaştırmıştır. Operasyonun büyük bir bölümü 23 Eylül günü çekilirken, bazı gizli birlikleri halen arazide konumlanmaya devam etmektedir.

ŞIRNAK’TA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Serdem ve Şehit Nudem Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 23 Eylül günü Şırnak’ta bir eylem düzenlemiştir. Şırnak ile Avkamasiya arasındaki askeri üsse yönelik düzenlenen eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylem ardından işgalci TC ordusu İHA desteğinde alanı obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır.

Eylemi düzenleyen güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

SİİRT’TE ÇATIŞMA

18 Eylül günü akşam saatlerinde Siirt’e bağlı Veysel Karani alanında operasyon düzenleyen işgalci TC ordusu askerleriyle güçlerimiz arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Ölü ve yaralı düşman sayısının tespit edilemediği çatışma ardından güçlerimiz sağlam bir şekilde alandan uzaklaşmıştır.

Düşman güçleri bu alandaki operasyonu Zeyaret, Kox, Mizê ve Siyanis köylerini kapsayacak şekilde genişletmiştir. 2 gün boyunca süren operasyonda işgal güçleri alanı kobra helikopterler ve zırhlı araçlarla rastgele taramış ve arazide yangın çıkmasına neden olmuştur.

DERSİM’DE ASKERLERE EYLEM

14 Eylül günü güçlerimiz, Dersim merkeze bağlı Kutudere karakolunda bulunan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol çevresinde operasyon düzenlemeye çalışan düşman askerlerine yönelik düzenlenen bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

DERSİM-ERZİNCAN YOLUNDA KİMLİK KONTROLÜ

Gerillalarımız 20 Eylül günü Dersim Erzincan yolunu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapmıştır. Saat 12.00’da kesilen yolda toplanan araçlardaki halk, düşmanın özel savaş propagandaları hakkında bilgilendirmeler yapılmış, yalan propagandaları tek tek anlatılmıştır. Güçlerimiz ayrıca düşmanla işbirliği yaptığı tespit edilen özel şirkete ait bir aracı da imha etmiştir.

Eylem ardından işgalci TC ordusu 3 gün boyunca bu yolu geliş ve gidişlere kapatmıştır.

İşgalci TC ordusu 23 Eylül günü akşam saatlerinde Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Barav sırtları ve çevresinde bir operasyon başlatmıştır.

ÇERÇİKAYA KÖYÜ MINTIKASINDA ÖZEL BİRLİKLERE EYLEM

15 Eylül günü işgalci TC ordusu Hatay’ın Arsus, Belen ve Serinyol ilçeleri arasında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 19 Eylül günü büyük oranda geri çekilen operasyon gizli birliklerin keşif ve pusulama faaliyetleri şeklinde devam etmiştir.

23 Eylül günü sabah saatlerinde Çerçikaya köyü mıntıkasında konumlanan bu gizli özel birliklerden birine yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylem ardından İHA ve zırhlı araçlar desteğinde alana intikal eden düşman güçleri ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Düşman güçleri öğlenden sonra saat 15.00’a kadar etraflarına rastgele taramış ve arazide yangın çıkmasına neden olmuştur.

ŞEMDİNLİ’DEKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

İşgalci TC ordusu 22 Eylül günü Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Tuyê alanı ve Sêvê köyü mıntıkasında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda araziyi yakan işgalci güçler 23 Eylül günü gece saatlerinde alandan geri çekilmiştir.

23 Eylül günü saat 21.30 ile 22.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Zengil tepesi ve Zêvka köyü çevresini bombalamıştır. Bombardıman sonucunda alanda yangın çıkmış ve yöre halkına ait bağ-bahçeler yanmıştır.

23 Eylül günü 17.00 ile 18.00 saatleri arasında işgalci TC ordusu 2 saldırı helikopteriyle Navresa Herekol alanını bombalamıştır.”