HPG Barzan, Bitlis, Şırnak ve Dersim'de vurdu: 11 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın bir çok alanda düzenlediği eylemlerde en az 11 askerin öldüğü, 3 skorsky helikopterin darbelendiğini bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesi ile Bitlis, Şırnak ve Dersim’daki gerilla eylemleri ve askeri operasyonlar konusunda bilgi verdi. 30 Nisan-2 Mayıs arasını kapsayan eylemlerde en az 11 askerin öldüğü bildirildi. Bunlardan 8’i Dersim’deki gerilla eyleminde öldü. Bir çok eylemin bilançosunun ise netleştirilemediği belirtildi.

BARZAN’DA SUİKAST EYLEMİ

HPG-BİM, Barzan bölgesinde bir suikast eylemi gerçekleştiği ve bir askerin öldüğünü belirtti. Detaylar şöyle: “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Mayıs günü saat 10.40’ta Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BİTLİS’TE ASKERİ MEVZİLER HEDEF ALINDI

2 Mayıs günü Bitlis’te askeri mevzilerin hedef alındığını belirten HPG-BİM, şunları ifade etti:

“2 Mayıs günü saat 10.30 sularında güçlerimiz, Bitlis’in Şehit Mizgin alanında bulunan Hêwriz karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

ŞIRNAK’TA ASKERİ NOKTA YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Diğer bir eylem ise Şırnak’ta gerçekleşti. Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 29 Nisan günü saat 13.00’da Şırnak’a bağlı Sêgirke alanında bulunan Doğan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman yerleşkesinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde bir bina tamamen yanarak imha olmuştur. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

Açıklamada, “Eylem ardından ağır darbe alan işgalci TC ordusu çok sayıda kobra ve atak tipi taarruz helikopterleri desteğinde Bênavyan alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır” denilerek şunlar eklendi:

ÜÇ HELİKOPTER DARBELENDİ

“Aynı gün saat 14.00 sularında skorsky helikopterler ile Deriyê Guhar mıntıkasına indirmeler yapmaya çalışan işgalci TC ordusu, güçlerimizce yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili bir şekilde vurulan skorsky helikopterlerden 3’ü darbelenmiştir. Darbe yiyen işgalci TC ordusu indirme yapamadan alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır.”

30 Nisan günü saat 17.00’da gerilla güçlerinin, Şikêrê Kera mıntıkasında konumlanan operasyon birliklerine yönelik bir eylem düzenlediğini belirten HPG-BİM, “Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Operasyon 2 Mayıs günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır” dedi.

SİLOPİ’DE KARAKOLA SUİKAST

Açıklamaya göre aynı gerilla operasyonu olan “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında 1 Mayıs günü saat 18.00 sularında Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bêspin karakoluna bağlı Gırê Nivro’da konumlanan işgalcilere karşı bir suikast eylemi düzenlendi. HPG-BİM, “Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır” bilgisini verdi.

DERSİM’DE GİZLİ BİRLİĞE DÖRT KOLDAN EYEM: 8 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM son olarak Dersim merkeze bağlı bir köyde gizli birliğe yönelik olarak düzenlenen eylem konusunda şu bilgileri paylaştı:

“30 Nisan günü güçlerimiz, Dersim merkeze bağlı Kalîkundır köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetime almıştır. Güçlerimiz sahada başlatılan Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında, aynı gün saat 19.00’da bu gizli birliğe yönelik eylem düzenlemiştir. 4 ayrı koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde 8 düşman askeri öldürmüştür. Eylem ardından skorksy helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci güçler, 1 Mayıs günü sabah saatlerinde Kalikundır, Paxali ve Uzuntarla köylerinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.”