HPG: Barzan’da üç askeri mevzi imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Güney Kürdistan sınırlarındaki Barzan’da üç Türk askeri mevzisini imha ederek 5 askeri öldürdüğünü açıkladı.

HPG-BİM, 25 Nisan günü Barzan ile, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin bilgi verdi. Buna göre Barzan’da üç mevzi imha edildi ve 5 asker öldü. Yüksekova’da bir tepede askerler hedef alındı ve 2 asker öldü. Silopi’de ise bir karakola yönelik eylem düzenlendi. Eylemde bir asker öldü.

BARZAN’DA 3 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 5 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM’in açıklamasındaki detaylar şöyle:

-25 Nisan günü saat 10.40’ta güçlerimiz Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 düşman mevziisi ve 1 adet A4 silahı imha edilmiş, tespit edilebilen 5 asker öldürülmüştür.

YÜKEKOVA’DA İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

-25 Nisan günü saat 09.40’ta güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Rahime tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

SİLOPİ’DE KARAKOLA GERİLLA EYLEMİ

-25 Nisan günü saat 08.30’da güçlerimiz, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Kıryareş karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakolda bulunan araç ve konteynırların hedeflendiği bu eylemde 2 askeri sevkiyat aracı ve 1 konteynır darbelenmiştir. Eylemde elde edinilen bilgilere göre 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havanlarla bombalamıştır.

KANDİL, AVAŞİN VE XAKURKÊ’YE HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, aynı gün Türk savaş uçaklarının Kandil, Avaşin ve Xakurkê bölgelerini bombaladığını bildirdi:

“25 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları; saat 12.00 ile 13.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Zergelê, Bedirxan alanları ve Bêpalan köyü çevresini, saat 12.30 sularında Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını, saat 13.00’da ise Xakurke bölgesine bağlı Kaniqirêj mıntıkasını bombalamıştır.”