HPG, Bingöl’de hayatını kaybeden üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz Mart ayında Bingöl’de hayatını kaybeden üç gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kemal Dilgeş, Sidar Amed ve Sipan Amed isimli gerillalar 18 Mart günü Bingöl’de yaşanan çatışmada hayatını kaybetti.

HPG’nin, üç gerillaya ilişkin açıklaması şöyle:

‘’18 Mart 2018 günü işgalci TC ordusu Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Akdağ alanında bir operasyon başlatmıştır. Haşber köyü yakınlarında göreve giden bir grup arkadaşımız burada düşman ile karşılamış ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. İşgalciler karadan savaşamayınca hava saldırıları ile sonuç almak istemiş ve yaşanan çatışmalar sonucunda 3 arkadaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Kemal Dılgeş
Adı Soyadı: Tekin Zirek
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hatice - Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2018 / Bingöl

Kod Adı: Sidar Amed
Adı Soyadı: Abdullah Polat
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Safiye - Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2018 / Bingöl

Kod Adı: Sipan Amed
Adı Soyadı: Mehmet Doğuç
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Nadire - Şaban
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2018 / Bingöl

Kemal Dılgeş arkadaşımız, Colemerg’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever duyguların hakim olduğu bir ortamda büyüyen Kemal arkadaşımız, düşmanın baskılarına karşı özgürlük mücadelesinde yer almıştır. Bir süre gençlik çalışmaları içerisinde faaliyet yürüttükten sonra, daha aktif mücadele için gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya katıldığı andan itibaren büyük bir istek ve coşku ile yaşamın her anına sahip çıkmıştır. Emekçi gelenekten gelmiş olduğu için de gerillada da emekçi kişiliği ve fedakar duruşu ile arkadaş ortamında her zaman takdir edilen biri olmuştur. Kürt halkının özgürlüğü için kendini her şeyi ile adayan Kemal arkadaşımız kendisine verilen her göreve büyük bir sorumlulukla yaklaşmış ve kısa sürede yetkin bir gerilla olmuştur. Uzun bir süre Medya Savunma Alanlarında kaldıktan sonra 2014 yılında Amed eyaletine geçmiş ve buradaki savaşta düşmana ağır darbeler vurulan pratiğin bire bir içerisinde yer almıştır. Kahramanca şehit düştüğü ana kadar da Önder Apo’ya ve mücadelemize bağlı ve yetkin bir militan olmayı başarmıştır.

Sipan Amed arkadaşımız, Amed Lice’de dünyaya gelmiştir. Genç yaşına rağmen büyük sorumluluk sahibi olarak erken yaşlarda mücadelemize katılmıştır. Gerilla alanlarına geldiği andan itibaren de gençlik ruhu ile bir katılım göstermiştir. Gerillacılığa sevdalı duygular ile yetkin bir savaşçı olmanın çabası içerisinde olmuştur. Kendi doğduğu topraklar olan Amed’de gerillacılık yapmış ve düşmanın işgal saldırılarına karşı yürütülen amansız savaşa kaygısız bir şekilde katılmıştır. Kürdistan’daki düşman işgalciliğine son vermek için son anına kadar savaşmış ve Kürt halkının kahramanları arasında yer almıştır.

Sidar Amed arkadaşımız, Amed Çermik’te dünyaya gelmiştir.  Yurtsever bir ortamda büyüyen Kemal arkadaşımız, üniversiteyi okuduğu yıllarda Kürt Özgürlük Mücadelesine katılmıştır. AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına yönelik başlatmış olduğu soykırım saldırılarına karşı gerilla saflarına katılan Sidar arkadaşımız, gerillaya geldiği andan itibaren coşkulu ve heyecanlı bir katılımın sahibi olmuştur. Özlü ve mütevazi yapısı ile bulunduğu her ortamda kendisine verilen her göreve kaygısızca sahip çıkmış ve dur durak demeden yürümesini bilmiştir. Nefesinin son anına kadar halkımız için özgür bir gelecek için çalışan Sidar arkadaşımız, doğduğu topraklarda özgür biri olarak şahadete ulaşmıştır.

Şahadete ulaşan her bir arkadaşımızın kaybından dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.