HPG, Bingöl’de şehit düşen 4 gerillayı andı

HPG BİM, 22 Temmuz günü Bingöl’ün Çermê alanında düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen 4 gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) “İşgalcilere karşı kahramanca savaşan Erzurum Eyalet Komutanlığı’nda yer alan Şevin Bingöl yoldaşımız ile komutasında bulunan Amargi, Bahoz ve Dıjwar arkadaşlar yaşanan bu tarihi direniş döneminde kahramanlık destanı yazarak şehitler kervanına katılmışlardır” dedi.

HPG BİM şunları belirtti: “27 Temmuz tarihli açıklamamızda, 22 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Bingöl’ün Çermê alanında bir operasyon başlattığını ve güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan yoğun çatışmalarda 4 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. İşgalcilere karşı kahramanca savaşan Erzurum Eyalet Komutanlığı’nda yer alan Şevin Bingöl yoldaşımız ile komutasında bulunan Amargi, Bahoz ve Dıjwar arkadaşlar yaşanan bu tarihi direniş döneminde kahramanlık destanı yazarak şehitler kervanına katılmışlardır. Kürdistan’da yürütülen her türlü işgal ve gericiliğe karşı bedenlerini siper eden yoldaşlarımız, Kürdistan’ın her karış toprağını savunacaklarını bir kez daha dosta ve düşmana göstermişlerdir. Yaşanan çatışmalarda düşmana ağır kayıplar verdirerek şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şevin Bingöl
Adı Soyadı: Hülya Kül
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Makbule – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Temmuz 2019 / Bingöl

 

Kod Adı: Amargi Zilda
Adı Soyadı: Bahar Uçak
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Melkinas – Mehmet 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Temmuz 2019 / Bingöl

 

Kod Adı: Bahoz Welat
Adı Soyadı: Cihan Akalın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: - 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Temmuz 2019 / Bingöl

 

Kod Adı: Dıjwar Zagros
Adı Soyadı: Şerzat Hasani Azer
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Şerife – Miraz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Temmuz 2019 / Bingöl

 

HÜLYA KÜL (ŞEVİN BİNGÖL)

Şevin yoldaşımız, 1978 yılında Bingöl’de dünyaya gelmiştir. Sistemin Kürt halkı üzerinde yürüttüğü asimilasyon politikalarına karşı içinde bulundurduğu yurtseverlik duygularını hiçbir zaman kaybetmemiş ve bu duyguları her geçen gün daha da güçlendirmiştir. Genç yaşta Özgürlük Hareketi ile tanışan Şevin yoldaşımız, kendi öz değerleri ve kültürü ile buluşmanın ortamı olan PKK hareketine 1996 yılında katılarak faşist düzene en büyük cevabı vermiştir. Gerilla alanlarında geçirdiği 23 yıllık ömrünü dolu dolu geçirmiş, kendisini geliştirmiş ve Önderliğin kadın özgürlük çizgisinde gelişen tecrübeli bir gerilla komutanı olmuştur. Kürdistan’ın birçok alanında aktif olarak rol oynayan Şevin yoldaş, dağların asi ve zorlu koşullarında emekçi ve fedakâr katılımı ile PKK’nin bir emek partisi olduğunun en somut örneklerinden biri olmuştur. Militanlık ölçülerinde taviz vermeyen ve tüm zorlu koşullara rağmen düşmana karşı en üst düzeyde mücadele içinde olan Şevin arkadaşımız, Kürdistan dağlarında yürüttüğü gerillacılığı ile tanınmış ve yılmaz bir Kürdistan Devrimcisi olmuştur. Şevin yoldaşımız, Kürt halkının özgürlüğü için büyük emekler vermiş ve yoldaşları tarafından sevilip saygı duyulan örnek bir militan olmuştur. En son bulunduğu alanda düşmanın hunharca saldırılarına karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

BAHAR UÇAK (AMARGİ ZİLDA), CİHAN AKALIN (BAHOZ WELAT), ŞERZAT HASANİ AZER (DİJWAR ZAGROS)

 

Amargi, Bahoz ve Dıjwar arkadaşlarımız, genç yürekleriyle savaşın en kızgın dönemlerinde gerilla saflarına katılmış ve düşmanın saldırılarına karşı militanlık görevlerini en üst düzeyde sahiplenmişlerdir. Gerilla saflarına katıldıkları ilk andan itibaren yetkin birer gerilla olabilmek için büyük çaba sarf eden yoldaşlarımız, AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan’a yönelik geliştirdiği saldırılara karşı en aktif bir şekilde karşılık verilen pratiğin içerisinde yetkin birer savaşçı olmuşlardır. Her 3 yoldaşımız yürüttükleri çalışmalara özveriyle katılmış ve Kürdistan devriminin dört parça Kürdistan’da bütünleşen birer neferleri olmuşlardır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz.”