HPG: Bitlis’te sivilleri kontralar vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bitlis’in arazide odun toplayan sivillere yönelik saldırının gerilla kıyafetli kontralar tarafından gerçekleştiğini belirterek, hayatını kaybeden Davut Coşkun için başsağlığı dileğinde bulundu.

HPG-BİM, “18 Mayıs günü bir kontra birlik, gerilla güçlerimizin kıyafetlerini giyerek Bitlis’in Şehit Mizgin alanında pusulamalar yapmıştır” dedi.

Aynı gün araziye odun toplamak için giden sivil halkın bu kontralar tarafından vurulduğunu belirten HPG-BİM, “Kontra birliklerin yaptığı bu alçakça saldırıda Davut Coşkun isimli bir genç yaşamını yitirmiştir” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “İşgalci TC devleti sivillere yönelik yaptığı bu saldırıyı, güçlerimizin yaptığını kendi medyası aracılığı ile yaymıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve havuz medyası aracılığı ile yalan haberler üreterek halkı kandırmaya çalışan faşist TC devletidir. Güney Kürdistan’dan Kuzey Kürdistan’a kadar sivillere yönelik birçok saldırı yapan TC devleti, yaptığı bu savaş suçlarını gizlemek için tüm kirli yöntemleri kullanmaktadır. Halkımız ve demokratik kamuoyu işgalcilerin özel savaş kapsamında yaptığı bu yalan haberlere itibar etmemelidir.

Yapılan bu saldırıda yaşamını yitiren Davut Coşkun’un ailesine baş sağlığı diliyor ve Kürt halkına yapılan hiçbir saldırının da karşılıksız kalmayacağını belirtiyoruz.”

HPG-BİM, 7 Haziran günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini de bildirdi.

Açıklamada, “Savaş uçakları saat 09.30’da Xınêre alanına bağlı Kedakola mıntıkasını, saat 22.30’da Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Ava Basya alanını, saat 23.50’de Zap bölgesine bağlı Saca ve Şehit Rüstem alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” diye belirtildi.