HPG: Botan şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, 2018'de şehit düşen 6 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, "faşist TC devletinin Botan Sahası’na dönük geliştirdiği işgal operasyonlarına karşı fedai bir ruh ile mücadele veren 6 kahraman yoldaşımızı anmayı bir görev olarak bilmekteyiz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçen yıl şehit düşen 6 gerillaya için açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, şehitlerinin öncülüğünde verdiği mücadele ile halkımızı yok olmanın eşiğinden almış ve bugünlere getirmiştir. Mücadele tarihi boyunca özgürlük için büyük fedakarlıklar yapmış olan Kürdistan halkı, şehitlerimizin yazmış olduğu bir çok kahramanlık destanı ve şehitlerimizden aldığı güç ile bugün özgürlüğüne çok daha yaklaşmıştır.

Bu amansız mücadelede, 2018 yılı içerisinde faşist TC devletinin Botan Sahası’na dönük geliştirdiği işgal operasyonlarına karşı fedai bir ruh ile mücadele veren 6 kahraman yoldaşımızı anmayı bir görev olarak bilmekteyiz.

Kürdistan’ın özgürlüğü mücadelesinin birer neferi olarak, her türlü fedakarlıktan hiçbir şekilde taviz vermeden mücadele yürüten bu değerli yoldaşlarımız, Apocu militan ölçülerde derinleşerek sağladıkları yoğunlaşmalar ile üzerlerine düşen görevleri en başarılı bir şekilde tamamlamaya çalışmışlardır. Mücadeleye katıldıkları andan itibaren, profesyonel bir gerilla olma çabasıyla her daim kendini yetiştiren, bunun için büyük emekler vererek bu ölçülere ulaşan ve Botan dağlarında gerillacılık yürüterek bu yoğunlaşmalarını en üst aşamaya çıkaran bu değerli yoldaşlarımızın, işgalci düşmana dönük yürüttükleri mücadele her daim, biz yoldaşları tarafından hatırlanacak ve örnek alınacaktır. Her biri ayrı bir kahramanlık destanı yazarak şahadete ulaşan şehitlerimizin bizlere bıraktığı direniş kültürünü en üst düzeyde sahiplenerek, şehitlerimizi yaşatmak, biz geride kalan yoldaşların ve yurtsever Kürdistan gençliğinin en temel görevidir.

Yaşadığımız bu kayıplarımız nedeniyle, başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere devrettiği Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan mücadelesi bayrağını başarıya ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Rewşen Antep
Adı Soyadı: Rahşan Şen
Doğum Yeri: Antep
Anne - Baba Adı: Şirin - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2018 / Cudi

***

Kod Adı: Andok Urfa
Adı Soyadı: Ali Büyükertaş
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: İslim - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2018 / Cudi

***

Kod Adı: Berfin Botan
Adı Soyadı: Vesile Elinç
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Halime - Adıl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2018 / Cudi

***

Kod Adı: Gabar Şervan
Adı Soyadı: Mahmut Kaydı
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Rahime - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2018 / Cudi

***

Kod Adı: Gülbahar Maku
Adı Soyadı: Eylem Rasiki
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Esra - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2018 / Cudi

***

Kod Adı: Adıl Axpik
Adı Soyadı: Kenan Koçlu
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Serfinaz - Hasan

Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ağustos 2018 / Besta