YENİLENDİ II

HPG, Cudi'deki çatışma ve eylemlerin sonuçlarını açıkladı

HPG, 3 Nisan tarihinde Şırnak’ın Cudi bölgesinde başlayan operasyon ve çatışmalara ilişkin ayrıntılı bir açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 ile 10 Nisan tarihleri arasında Cudi’deki çatışma ve eylemlerde 10 asker öldürüldü, 5 gerilla hayatını kaybetti.

HPG’nin açıklaması şöyle:

4-5 NİSAN GÜNLERİ

3 Nisan günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi dağında çok sayıda insansız hava aracı, kobra tipi taarruz helikopterleri ve skorsky helikopterlerinin desteği ile geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 4 Nisan günü akşam saatlerinde işgalci güçler Cudi dağını kobra tipi helikopterler, obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. İşgalci güçler aynı gün gece saatlerinden 5 Nisan günü sabah saatlerine kadar skorsky helikopterler ile alana yoğun indirmeler gerçekleştirmiştir. Aynı gün savaş uçakları da operasyon alanlarını bombalamıştır.

6 NİSAN GÜNÜ 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

6 Nisan günü saat 12.00’da güçlerimiz, Teyrê Baz mıntıkasında konumlanan operasyonun bir birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür. Aynı gün saat 18.00’da güçlerimiz yine aynı mıntıkadaki düşman birliklerini hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Bu mıntıkadaki operasyon birliği geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Yine aynı gün saat 14.00’da güçlerimiz Gırê Çolya mıntıkasında konumlanan düşman birliklerini hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 1 asker öldürülmüştür.

7-9 NİSAN: 6 ASKER ÖLDÜ, 5 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

7 Nisan günü saat 14.00 sularında Cudi dağında güçlerimiz ile operasyon birlikleri arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine ağır darbeler vuran 3 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Aynı gün saat 18.00’da güçlerimiz, Pinor ve Şehit Şêxmus tepesindeki operasyon birliklerine yönelik eş zamanlı 2 eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliklerinde tespit edilebilen 5 asker öldürülmüştür. Eylemlerden sonra güçlerimiz ile düşman askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda biri, düşman güçlerine esir düşmemek için kendi bombasını kendisinde patlatan Andok Amed arkadaşımız olmak üzere iki arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Yine aynı gün işgalci TC ordusu Gundıkremo alanını kobra tipi helikopterler ve havanlar ile bombalamıştır.

9 Nisan günü saat 14.00’da güçlerimiz Hesena köyü kırsalındaki operasyon birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman güçlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

10 NİSAN: OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

10 Nisan günü işgalci TC ordusunun Cudi dağında başlattığı operasyon geri çekilmiştir. Operasyon boyunca işgalci TC ordusu elinde bulundurduğu tüm teknik ile güçlerimizin üzerine gitmiş, tüm alanları yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerillalarımız işgalci TC ordusuna karşı destansı bir direniş sergileyerek operasyon birliklerine ağır darbeler vurmuş, yaşanan çatışma ve eylemlerde tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüştür.