HPG’den Şırnak, Siirt ve Hakkari’deki eylemlere ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, 16-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı. Açıklamada ‘ölü ve yaralı asker ile kontralar’ hakkında bilgiler verildi.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, Medya Savunma Alanları’na yönelik yapılan hava saldırıları hakkında da bilgi verildi.

Açıklamanın ayrıntıları şöyle:

ÇUKURCA’DA YJA-STAR EYLEMİ

''Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede;

16 Mayıs günü saat 09.30 sularında YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şundirê ve Deştanê mıntıkasında konumlanan düşman askerlerine yönelik eş zamanlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 12.00’da güçlerimiz, Çelê ilçesine bağlı Kuroşino tepesindeki düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞEMRİNLİ’DE EYLEM

Yine aynı gün saat 22.00 sularında Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Helankê karakolu yakınında bulunan askerlere ait olan ve karakol yapımı için kullanılan malzemeler güçlerimizce yakılarak imha edilmiştir. Bu eylem ardından olay yerine müdahale amaçlı gelen özel harekatçılar güçlerimizin hedefi olmuştur. Yoğun ateş altına alınan 3 özel harekatçı yaralanmıştır.

GÜNEY KÜRDİSTAN’DA ÖLÜ VE YARALI ASKERLER VAR

17 Mayıs günü saat 10.45’te güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan alanındaki Ali Direj vadisinde konumlanan işgalci güçlere ait olan mevziilere yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 10.45’te güçlerimiz, yine Ali Direj vadisinde konumlanan işgalci askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 3 asker ise öldürülmüştür.

Yine aynı gün saat 13.10’da YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesindeki Tepê Xwedê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞIRNAK’TA 2 KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Mayıs günü saat 09.30’da Şırnak ile Cizre arasında yol güvenliğini sağlamaya çalışan kontralara yönelik bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan kontrol noktasında tespit edilebilen 2 kontra öldürülmüştür.

‘YOL KONTROLÜ YAPAN KONTRALAR VURULDU’

17 Mayıs günü saat 05.10’da güçlerimiz Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Geliyê Hesko alanında yol kontrolü yapan kontralara yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 kontra öldürülmüş, 1 kontra ise yaralanmıştır.

HAVA SALDIRILARI

17 Mayıs günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu çerçevede;

Savaş uçakları saat 11.30’da Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê çevresini, saat 12.00’da Avaşin alanına bağlı Arıs Farıs vadisini, saat 20.30 sularında ise Xakurke alanına bağlı Evdılkofi yamaçlarını bombalamıştır.’’