HPG’den açıklama: 6 Kontra öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever ve Çukurca’daki eylemlere ilişkin açıklamada bulundu. HPG, ‘Gever’de 6 kontra öldürüldü’ bilgisini verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasının detayları şöyle:

GEVER’DE 6 KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

‘’28 Mart günü saat 19.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Kendalokê ve Alyawa köyleri arasında yapımı devam eden işgalci TC ordusuna ait bir karakoldan çıkan ve içinde 6 kontranın bulunduğu bir araç güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan araç yoldan çıkarak suya düşmüştür. Araçta bulunan her 6 kontra da öldürülmüştür. Aracın enkazı gece saatlerine kadar güçlerimizin denetiminde kalmıştır.

ÇUKURCA’DA EYLEM

29 Mart günü saat 13.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı işgalci TC ordusunun konumlandığı Koordine tepesine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir mevzii imha edilmiş ve tepede bulunan radar ise darbelenmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

28 Mart günü öğle saatlerinde güçlerimiz, yine Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şungırê tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.’’