HPG'den açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak’ın Uludere ilçesinde Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemin ayrıntılarını açıkladı, Amed’de hayatını kaybeden Roj Dımıli isimli gerillayı andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM)’in yazılı açıklaması şöyle:

7 Aralık günü saat 12.00’da güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Çete ve Vacip tepeleri arasına yerleştirilen kameraları imha amaçlı bir eylem düzenlemiş ve bir kamera imha edilmiştir. Eylem esnasında arazide işgalci TC ordusunun gizli birlikleri ile karşılaşan güçlerimiz, bu birliği de hedeflemiştir. Yaşanan çatışmada ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

AMED’DE HAYATINI KAYBEDEN GERİLLA

24 Kasım günü bir görev esnasında Roj arkadaşımız Amed’in Çınar ilçesi yakınlarında düşman güçleri ile bir çatışmaya girmiştir. Yaşanan çatışmada Roj arkadaşımız düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Roj Dımıli
Adı Soyadı: Cebrail Karçı
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Sedika - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Kasım 2017 / Amed

Roj arkadaşımız 1981 yılında Mardin’in Savur ilçesinde dünyaya gelmiştir. Uzun bir süre Kürt Özgürlük Mücadelesinde aktif bir şekilde rol oynayan Roj arkadaşımız, 2016 yılında gerillaya katılmıştır. İşgalci TC devletinin saldırılarının en yoğun olduğu bir süreçte hareketimize katılan Roj yoldaşımız üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmiştir. Fedakar ve emekçi katılımı ile yoldaşlarına örnek olmayı başaran Roj arkadaşımız, faşist TC devletinin Kürt halkına vahşice saldırılarına karşı cevap olmak için en zorlu anlarda bile kahramanca savaşmış ve fedaice bir duruşun sahibi olmuştur. Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğü için emek sahibi olan Roj yoldaşımızın şahsında tüm Kürdistan şehitlerini saygı ile anıyoruz.