HPG’den Gever’de yaşamını yitiren 2 sivile ilişkin açıklama

HPG Cilo Eyalet Komutanlığı, 6 Eylül günü Gever’de hayatını kaybeden Sabri Özdel ve Hazım Şahin’e ilişkin açıklamada bulundu.

HPG Cilo Eyalet Komutanlığı, sadece Türk ordusunun kullandığı bir yolda geçen Sabri Özdel ve Hazım Şahin’in tesadüf sonucu hayatlarını kaybettiklerini, sivilleri asla hedeflemediklerini açıkladı.

HPG, Özdel ve Şahin ailesine başsağlığı diledi.

HPG Cilo Eyalet Komutanlığı açıklaması şöyle:

AKP-MHP faşist rejimi Kürdistan’ı adeta yeniden işgal etme çabası içerisine girmiş ve her gün halkımızın değer yargılarına vahşice saldırmıştır. TC faşizmini Kürt halkına dönük başlatmış olduğu bu saldırılara karşı da hareketimiz ve gerilla güçlerimiz bir çok yerde gerçekleştirdiği eylemler ile Kürt halkının teslim alınamayacağı ve Kürdistan üzerindeki baskılara izin verilmeyeceğinin direnişini göstermiştir. TC ordusu devletin tüm imkanları ile saldırılar gerçekleştirmesine rağmen gerilla karşısında büyük darbeler almaktadır.

Şu an Kürdistan’da çok yoğun bir savaş süreci yaşanmaktadır. Çatışma ve operasyonun olmadığı gün yok gibidir. Her gün her yerde işgalci TC ordusu ile gerilla güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Savaşın yoğunlaştığı ve bu kadar yayıldığı ortam içerisinde kimi zaman siviller de zarar görebilmektedir. 6 Eylül günü Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Wargenıma ve Astenga Reş karakolları arasındaki askeri yol güzergahında düşman güçlerini hedefleyen bir eylem sırasında bazı sivil yurtseverlerimiz zarar görmüşlerdir. Normalde sadece Türk askerlerinin kullandığı bu yolda sivillerin gidiş gelişleri olmamaktadır. Ama o  gün Wargenıma karakol inşaatı için giden bir sivil araçta bulunan, Sabri Özdel ve Hazım Şahin isimli iki yurtsever insanımız yaşamını yitirmiştir. Bu olay kesinlikle bir tesadüftür. Orada kesinlikle bu sivil insanlarımız hedef alınmamıştır. Biz hareket olarak Kürdistan’da yürüyen savaşta her zaman sivilleri gözettik ve hiç   bir zaman da hedef haline getirmedik. Hedeflerimiz her zaman düşmanın askeri güçleri ve halkımızın değer yargılarına zarar veren unsurlar olmuştur.

Wargenıma’da yaşanan acı ve talihsiz olayda da planlı bir eylem söz konusu değildir. Ve bu vahim olaydan dolayı da yurtsever ailelerimiz olan Özdel ve Şahin ailelerimizin başı sağ olsun diyoruz.