HPG’den Gever, Van ve Dersim’deki eylemlere ilişkin açıklama

HPG, Hakkari’nin Gever ilçesinde düzenlenen birçok eylemde toplam 12 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Van’da YJA-Star tarafından düzenlenen eylemde ise 1 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Gever, Dersim ve Van’da düzenlenen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamadaki bilgiler şöyle:

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 ve 30 Haziran günleri Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı birçok noktada eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

GEVER’DE KAPSALIM EYLEMLER: 12 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

28 Haziran günü saat 19.40’ta Şirvanê köyünde bulunan işgalcilerin bir kontrol noktasına ve kontrol noktasının güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepeye yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman kontrol noktasındaki ve tepedeki mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 düşman askeri öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Tepede bulunan kobra tipi zırhlı bir araç ise etkili vuruşlar sonucunda ağır darbe almıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu 29 Haziran günü alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

Güçlerimiz 30 Haziran günü saat 08.30 ve 13.00’da Bayê tepesindeki işgalcilere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

29 Haziran günü güçlerimiz Deriyê Cefer tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemişti. Eylem ardından işgalci TC ordusu Deriyê Xiz alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 30 Haziran günü saat 15.00’da operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 5 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından çok sayıda skorsky helikopter ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

VAN’DA YJA-STAR EYLEMİ: 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 29 Haziran günü saat 15.40’ta Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Gulizerkê karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan tepedeki askerlere yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

DERSİM-ERZİNCAN YOLUNDA ‘KONTROL’

Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 30 Haziran günü saat 11.00’da Dersim - Erzincan yolunda yol kontrol eylemi düzenlemiştir. Çok sayıda aracın durdurulduğu bu eylemde güçlerimiz, 30 Haziran 1996’da fedai eylem düzenleyen Zilan yoldaş ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapmıştır.’’