HPG’den Hakkari ve Lêlîkan’daki eylemlere ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari ve Lêlîkan’da düzenlenen eylemlerde Türk ordusunun ölü ve yaralılarının olduğunu duyurdu.

HPG sitesinde bugün yer alan açıklamada şu bilgiler bulunuyor:

‘’Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 6 Mayıs günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede;

Saat 07.30 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve çadırlarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz saat 09.40’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan tüm mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 17.45’te güçlerimiz yine Lêlîkan tepesindeki düşman mevziilerini ikinci kez hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, gece saatlerinde kobra tipi helikopterlerin desteğinde skorksy helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.’’