HPG’den işgalcilere bir dizi eylem: En az 9 ölü

HPG gerillaları, Güney ve Kuzey Kürdistan’da işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem daha gerçekleştirdi, en az 9 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre, gerilla güçlerinin 22 Mayıs günü “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında Güney Kürdistan’daki Lêlîkan ve Evdilkofi tepeleri ile Çukurca ve Dersim’de düzenledikleri eylemlerde en az 9 asker öldürüldü.

LÊLÎKAN’DA BİR DİZİ SUİKAST EYLEMİ

Güney Kürdistan’da düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“Saat 09.00’da YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Bradost bölgesine bağlı Lêlîkan tepesindeki işgalci güçlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.”

“Güçlerimiz saat 18.30’da yine Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesi yakınlarında bulunan Elî Direj vadisindeki askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

EVDILKOFİ’DE BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“Saat 09.30 sularında güçlerimiz, Bradost bölgesine bağlı Evdilkofi tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür. Öğlen saatlerinde Evdilkofi tepesindeki düşman askerleri ikinci kez güçlerimizce hedeflenmiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemler ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Evdilkofi tepesi çevresini bombalamıştır.”

ÇUKURCA’DA İKİ SUİKSAT: 2 ASKER ÖLDÜ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de suikast eylemleri yapıldığını belirten HPG-BİM, “Saat 12.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê mıntıkasında konumlanan düşman askerlerine yönelik 2 suikast eylemi düzenlemiş ve 2 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

DERSİM’DE ASKERİ MEVZİLER VE BARINAKLAR VURULDU

Dersim’deki eyleme dair ise şu bilgiler verildi:“Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Mayıs günü saat 07.00’da Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman karakolundaki mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır.”

ELAZIĞ’DA İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, ayrıca Elazığ’da da araziye çıkan bir askeri birliğe yönelik eylem düzenlendiğini bildirdi: “3 Mayıs günü güçlerimiz, Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Derik karakolundan araziye çıkan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.”