HPG’den Ocak ayı bilançosu: 31 işgalci cezalandırıldı

HPG Ocak ayı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; 120 gerilla eylemi gerçekleştirildi, 31 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. İşgalciler 252 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırdı. 10 gerilla şehit düştü.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Soykırım kıskacına alınmış; dili, kültürü, tarihi yok sayılan ve varlığı tartışmalı hale getirilen Ortadoğu’nun en kadim halkı olan mazlum Kürt halkı Önder Apo’nun umut felsefesiyle yeniden can bulmuş, tarih sahnesine emsalsiz bir direnişle tekrar geri dönmüştür. Amed zindanında yakılan direniş meşalesi dalga dalga Kurdistan’ın her karışına sirayet etmiş, ezilen halkımız tarafından tarihte eşi görülmemiş serhildanlarla selamlanmıştır. Önder Apo’nun hiçbir imkânın ve başarı umudunun olmadığı bir dönemde adeta iğneyle kuyu kazarak geliştirdiği direniş çizgisi Kurdistan’ın yiğit evlatları tarafından sahiplenilmiş ve Önderliğimizin bu kutsal çabası mücadelemizin mayası olmuştur. Her an’ı soluk soluğa ve yarım asırdır yürütülen emsalsiz mücadelenin ismi olan PKK, halkımızın varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama direnişinin adı olmuştur. Ölümsüz şehitlerimizin fedaice ve fedâkarca emekleriyle bugünlere gelen Kurdistan Özgürlük Mücadelemiz, şehitler çizgisine her zaman bağlı kalarak onların kutsal mücadelesini zafere taşımanın garantisi olmuştur. Partimiz PKK’nin direniş çizgisinin ve yenilmezlik özünün somutlaşmış hali olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Kurdistan’ın her karış toprağını fedaice savunarak işgalcilere ve onların gölgesine sığınan işbirlikçilere karşı mücadelesini her mevsim ve koşuldaki direnişiyle devam ettirerek halkımızın özgürlük umudunun taşıyıcısı olmayı sürdürmektedir.

TÜRK ORDUSU BİNLERCE KEZ SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

Son olarak NATO’nun en gelişmiş teknik desteğini alarak Başûrê Kurdistan topraklarına karşı kapsamlı bir işgal harekatı başlatan sömürgeci Türk ordusu, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın sarsılmaz iradesi, fedai savaş tarzı ve tarihi direnişi karşısında bir kez daha hüsrana uğramıştır. Güçlerimizin direniş ve etkili eylemleri karşısında ağır darbeler alan Türk ordusu işgal harekatının kapsamını genişleterek içine girdiği çıkmazdan kurtulmaya çalışmasına rağmen başarılı olamamıştır. Yaşadığı hezimeti saklamak için masa başında sahte zaferler kurgulayarak toplumu kandırmaya çalışan Türk devleti, savaş alanında gerillamız karşısında tutunamadığı gerçeğini bütün uğraşlarına rağmen gizleyememiştir. Kendi asker cenazelerini arazide bırakan, gerilla denetimine girmemesi için savaş uçakları ve toplarla bombalayan, asker cenazelerini çöp poşetlerine koyarak uçurumlardan atan savaş suçlusu Türk ordusu hiçbir ahlaki değere sahip olmadığını bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Faşist AKP-MHP rejimi hedeflerine ulaşmak için tamamen gözünü karartmış ve bütün dünyanın gözleri önünde binlerce kez savaş suçu işleyerek kirli emellerine ulaşmak istemiştir. Saldırılara karşı Kurdistan toprağının her karışını direniş alanına çevirerek işgale ve işgalciye geçit vermeyen Kurdistan Özgülük Gerillası karşısında büyük darbeler alan işgalci Türk ordusu, güçlerimiz karşısında tarihte eşi görülmemiş yoğunlukta saldırılar gerçekleştirmiş ve güçlerimize ait savaş mevzilerini yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba, taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalamıştır. Hulusi Akar’ın emrindeki işgalci Türk ordusu işlediği savaş suçlarına yenilerini eklemiştir. Bütün bu insanlık dışı saldırılara rağmen direniş çizgisinden geri adım atmayan, tereddütsüz ve fedaice işgalcileri etkili bir şekilde vurmaya devam eden güçlerimizin direnişi çok önemli bir düzey ortaya çıkarmış, kısa sürede birçok alanı işgal etmeye hedefleyen Türk ordusunun kirli hevesi bir kez daha kursağında kalmıştır. Gerillamızın iradesi karşısında tutunamayan işgalci ordu daha ağır darbeler almamak için bazı alanlardan çekilmek zorunda kalmış ve savunma pozisyonuna geçmiştir. Kuşkusuz bu tarihi sonuç bütün zorlu koşullara rağmen fedaice savaşan kahraman gerillamızın Apocu iradesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bedel ödemekten çekinmeden işgalcilerin üzerine giden, fedailer çizgisinin takipçisi Kurdistan Özgürlük Gerillası “bir lokma, bir hırka” felsefesiyle halkımızın onurunu korumuş ve özgür gelecek umudunu diri tutmaya devam etmiştir.

GÜÇLERİMİZ İŞGALCİLERE NEFES ALDIRMADI

Kurdistan’ın zorlu coğrafyasında ve çetin kış koşullarına rağmen yeniden yapılanan ve Demokratik Modernite Gerillacılığı’nda derinleşen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Ocak ayı boyunca da mücadelesini kesintisiz bir şekilde devam ettirerek alışılagelen yöntemlerde değişime gitmiş ve çağın koşullarına göre yeniden düzenlemiştir. Savaşın en yoğun yaşandığı bir dönemde kendisinde köklü değişimler yaparak pratiğe aktaran güçlerimiz; profesyonel gerilla timleriyle savaş tünelleri ve mevzileriyle birlikte arazinin derinliklerini etkili bir şekilde kullanılarak en imkansız görünen yerlerde işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Mücadele tarihimizin en hareketli ve eylemli kışlarından biri yaşanmış, tüm mevsimlerde ve her arazi koşulunda düşmana vurabilen gerilla gerçeği ortaya konulmuştur. Bu şekilde yılın her ayı ve ayın her günü eylemsel olan ve düşmana darbeler vuran bir savaş performansı somutluk kazanmıştır. Yeni savaş tarzı ve etkili gerilla taktikleriyle işgalcilere nefes aldırmayan güçlerimiz; Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında destanlar yazmış ve ezilen halkların mücadelesinde yeni bir sayfa açmışlardır.

Yüksek gerillacılık performansıyla Bakurê Kurdistan’da etkili ve tarihi mücadelesini devam ettiren Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk ordusunun geliştirdiği binlerce operasyonu boşa düşürmüştür. Sadece boşa düşürmekle kalmamış, kış koşullarında bile düşman saldırılarına darbe vuran, eylem yapan ve emsalsiz bir direnişi yaratan gerillacılığı pratikleştirmiştir. Botan’da büyük riskler alarak işgalcilerin ve işbirlikçilerin üzerine fedaice giden güçlerimiz, sömürgecileri beyninden işbirlikçileri ise kalbinden vurarak sömürgecilerden ve işbirlikçilerden mutlaka hesap sorulacağını bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.

Halkımızın onurunu koruyarak özgür gelecek hayallerini gerçekleştirmek ve kutsal Kurdistan topraklarını savunmak için tereddüt etmeden şehadete yürüyen halkımızın yiğit evlatları ve ölümsüz kahramanlarımız Egîd ve Zîlan çizgisinde yürüyerek tarihi görevlerini layıkıyla yerine getirmiş ve mücadele bayrağını zafere taşıma görevini biz geride kalan yoldaşlarına bırakmışlardır. Devam eden tarihi direnişimizde 2023 yılı Ocak ayı içerisinde 10 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehitler çizgisi temelinde direnişi daha da büyüteceğimizin ve aziz şehitlerimizin anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

OCAK BİLANÇOSU

1 Ocak – 31 Ocak tarihleri arasındaki bir aylık savaş bilançosu şu şekildedir:

 

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– Sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme ve koordineli gerilla taktikleriyle 120 eylem gerçekleştirilmiştir.

 

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 31 işgalci cezalandırılmıştır.

– 1 işgalci yaralanmıştır.

 

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Mevzileri olmak üzere Medya Savunma Alanları 134 kez savaş uçakları ve 38 kez saldırı helikopteri ile bombalanmıştır. Ayrıca yüzlerce kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

– Güçlerimizin Direniş Mevzileri 252 kez yasaklı bombalar ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

 

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 1 Mevzi

– 2 Mobesse Kamera Sistemi

– 1 Bombaatar Silahı

– 1 Askeri Çadır

–  1 Teleskop

– 1 Dron

–  1 Kepçe imha edilmiştir.

 

 Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri malzemeler;

– 1 Konteyner