HPG'den operasyonlara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Şırnak’ın Besta dağı ile Mardin’de başlattığı operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, gerilla güçlerinin Çukurca’da Türk askerlerine yönelik eylem düzenlediği belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

BESTA’DA OPERASYON

3 Kasım günü saat 14.00 - 15.00 arasında işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Mergumarê alanını, saat 17.00 ile 18.00 arasında Ziyareta Xırbıkê Bestê mıntıkasını, gece saatlerinde ise Dehlevan köyü çevresini bombalamıştır.

4 Kasım günü kobra tipi taarruz helikopterleri bu alanları yoğun bir şekilde bombalamış ve ardından skorsky tipi helikopterler de alana indirmeler yapmıştır. Sêgırkê, Navyana Şêxa ve Osyan karakollarının da alanı yoğun bir şekilde bombaladığı bu operasyonda işgalci güçler korucu ve kontraların öncülüğünde operasyon başlatmıştır. Ayrıca işgalci TC ordusu çok sayıda zırhlı araç ve tankı Xırbıkê Bestê alanında konumlandırmıştır.

5 Kasım günü saat saat 09.00 ile 10.00 arasında savaş uçakları Kanibiya Mergumarê alanını bombalamıştır. Yine 10 Kasım günü savaş uçakları saat 09.00 ile 11.00 arasında operasyon alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Düşmanın başlatmış olduğu operasyon, Serıkê Mıhemedê Uso, Tepe Tenurê, Sırtê Tujımya, Sırtê Nevala Gova, Mergumarê, Tepe Fırınê, Gırê Heşel, Gırê Sêvo, Sırtê Germavê, Quntarê Piro, Serê Darıstana Quntara Herekolê ve Şehit Diyana alanlarını kapsamakta ve operasyon halen devam etmektedir.

MARDİN’DEKİ OPERASYON SÜRÜYOR

11 Kasım günü saat 17.00’da işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğinde Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Çalê köyü mıntıkasında bir operasyon başlatmıştır. 12 Kasım günü saat 03.00’da kobra tipi taarruz helikopterleri alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardıman ardından skorsky tipi helikopterler alana asker indirmesi yapmıştır. 13 Kasım günü kısmi olarak geri çekilen operasyon gizli birliklerin desteğinde devam etmektedir.

ÇUKURCA’DA EYLEM

13 Kasım günü saat 08.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesi ile Şehit Botan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

13 Kasım günü saat 16.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Geliyê Reş alanında yöre halkına ait bir aracı bombalamıştır. Bombardıman sonucunda Bermêze köyünden olan İmdat Osman Derwêş isimli sivil bir vatandaş katledilmiştir.