HPG’den Türk ordusuna ağır darbe

HPG, Çukurca, Barzan ve Risor’da düzenlenen eylemlerde en az 24 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) son iki günde düzenlenen eylemlerin bilançosunu açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 10 ve 11 Mayıs günleri işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiş ve çok sayıda askeri öldürmüştür. Bu çerçevede;

BARZAN BÖLGESİNDE 10 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz, 11 Mayıs günü saat 06.30’da Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Tepê Xwedê mıntıkasında konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevziileri ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı eylemde 3 mevzii tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 10 düşman askeri ise öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz aynı gün sabah saatlerinde Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesindeki işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

XEREGOL’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz yine aynı gün saat 16.00’da Xeregol tepesini ikinci kez hedeflemiştir. 4 koldan yoğun ateş altına alınan düşman barınaklarından biri imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA 8 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

10 Mayıs günü saat 15.00’da güçlerimiz, yine Çelê ilçesine bağlı Deştanê alanında işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin konumlandığı mıntıkanın 4 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiştir. Bu eylemde ise tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüş, 7 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ŞIRNAK RİSOR’DA BİRİ ASTSUBAY 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

10 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Risor alanına bağlı Deriyê Beroj mıntıkasında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında aynı gün operasyon birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğinde biri astsubay olmak üzere toplam 2 düşman askeri öldürülmüştür.’’