HPG’den Xakurkê açıklaması!

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Xakurkê bölgesinde başlattığı işgal operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. HPG, işgalcilere tarihin en büyük darbelerinden birini vuracaklarını bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, “27 Mayıs günü (dün) saat 23.00 sularında işgalci TC ordusu tarafından Güney Kürdistan’ın Xakurkê bölgesine bağlı Şekif ve Şehit Derwêş alanlarına yönelik olarak bir işgal operasyonu başlatılmıştır” dedi.

Açıklamada, “İşgal güçleri, savaş uçakları ve helikopterler ile yoğun bir şekilde yapılan bombardımanlar ardından, alana yapmak istedikleri indirmelerle bölgede varlık göstermek istemiştir” ifadeleri kullanıldı.

YALAN HABERLER

Operasyonda ilişkin Türk medyasında yer alan yalan haberlere dikkat çeken HPG-BİM, şunları belirtti:

“Türk özel savaş basını, gelişen bu süreçle ilgili olarak zafer naraları atarak gerçekleri çarpıtmak istemekte, yalan yanlış verilere dayanarak, gelişen operasyonun kapsamını çok daha büyük göstermeye çalışmaktadır.”

TARİHİ DARBE ALACAKLAR

Açıklamada, Türk devletinin tarihi bir darbe alacağı vurgulandı: “Geçtiğimiz yıl Lêlîkan bölgesinde yoğunlaşan savaş sürecinin farklı bir bölgeye taşırılması çabası olarak da değerlendirilebilecek bu karadan operasyon girişiminin, adı ne konulursa konulsun, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın en etkin cevabıyla karşılaşacağı ve tarihin en büyük darbelerinden birini yiyeceği açıktır.

Alana dönük yoğun bir şekilde yapılan bombardımanların devam ettiği bu operasyon süreci hakkında geniş bilgiler daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

IĞDIR’DA SABOTAJ: 5 ASKER ÖLDÜ

Aynı açıklamada Iğdır’da gerillaların işgal güçlerine karşı düzenlediği sabotaj eylemlerine ilişkin de bilgi verildi. HPG-BİM, şu detayları paylaştı:

“Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz 27 Mayıs günü Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Başaran Karakolu yolu üzerinde ilerlemekte olan işgalci TC ordusunun piyade askerleri ve zırhlı araçlara yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde Amarog tipi bir araç darbelenmiş, 5 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Eylem ardından zırhlı araçlar ve ambulanslar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”