HPG: Gabar şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, 17 Mayıs günü Gabar'ın Çırav alanında yaşanan çatışmada şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gabar’da şehit düşen 3 gerillanın kimlik bigilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

31 Mayıs 2019 tarihli açıklamamızda, 17 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Gabar’ın Çırav alanında bir operasyon başlattığını, bu operasyonda yaşanan çatışmalarda 6 düşman askerinin öldürüldüğünü ve işgalcilere karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımızın da şehadete ulaştığını belirtmiştik. İşgal saldırısına karşı Kürt halkının değerlerini koruyarak fedaice savaşan Newal (Kezban Abi), Bahoz (Sabri Kaçmaz) ve Arin (Hevidar Ceylan) arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Newal Hakkari
Adı Soyadı: Kezban Abi
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hanım - İdris
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Mayıs 2019 / Gabar

***

Kod Adı: Bahoz Arin
Adı Soyadı: Sabri Kaçmaz
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Hediye - Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Mayıs 2019 / Gabar

***

Kod Adı: Arin Amed
Adı Soyadı: Hevidar Ceylan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Reşahat – Kutbettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Mayıs 2019 / Gabar

KÜRT HALKI ÖZGÜRLEŞENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Newal Hakkari arkadaşımız, Hakkari’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenekle büyüyen Newal arkadaşımızın çevresinde birçok kişi Kürt özgürlük mücadelesine katılmış ve şehitler vermiştir. Newal arkadaşımız da yurtseverlik değerleri temelinde kendisini yetiştirmiş ve genç yaşlarda gerilla saflarına katılarak soykırımcı düşmana karşı aktif mücadele içerisine girmiştir. Gerilla yaşamı boyunca birçok alanında kalan Newal arkadaşımız, bulunduğu her ortamda büyük bir emek ve fedakarlıkla katılım göstermiştir. Önderliğin Kadın Özgürlük Felsefesi ile kendisini yetkin bir gerilla komutanı olarak yetiştiren Newal yoldaşımız mücadelenin verdiği görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. Newal arkadaşımız, Kürt halkının özgürlüğü için düşmanın tüm saldırılarına karşı büyük bir direniş göstermiş ve düşmana karşı nefesinin son anına kadar da savaşmış ve kahramanca şehit düşmüştür.

Bahoz Arin arkadaşımız, Batman’da dünyaya gelmiş ve yurtseverlik değerleri ile büyümüştür. TC devletinin Kürt halkı üzerindeki baskılarına bire bir şahit olan Bahoz yoldaş, Kürt halkının öz değerlerine sahip çıkmak için, gerilla saflarındaki yerini almıştır. Kısa süre içerisinde pratikçi bir gerilla olan Bahoz yoldaşımız, bulunduğu alanda düşmana karşı aktif mücadele içerisinde olmuştur. Düşmanın tüm saldırılarına karşı kahramanca savaşan Bahoz arkadaşımız nefesinin son anına kadar büyük bir özveri ile katılmış ve kahramanca şehit düşmüştür.

Arin Amed arkadaşımız, Amed’te dünyaya gelmiş ve çok genç yaşlarda mücadelemiz ile tanışmıştır. Var olan düzenin Kürde kendi öz değerleri ile yaşama imkânı vermediği gerçeğine karşı, o özgürlük için mücadele saflarını tercih etmiştir. Erken yaşlarda gerilla saflarına katılan Arin arkadaşımız, Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak için yüreğinde taşıdığı öz değerleri ile yaşamış ve mücadeleye de bu temelde katılmıştır. Yaşamının son anına kadar da yurtseverlik duygularını en üst düzeyde yaşayan Arin arkadaşımız, PKK’de somutlaşan Kürdistan özgürlük direniş geleneği içerisinde şehit düşen kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Fedaice savaşıp şahadete ulaşan arkadaşlarımızın başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan Kürt halkını özgürleştirene kadar da mücadelemize devam edeceğimizin sözünü veriyoruz."