HPG, gerilla Jakob Riemer’i saygıyla andı

HPG, 9 Temmuz 2018’de Çarçella’da yaşanan çatışmada şehit düşen Alman Jakob Riemer’i (Şiyar Gabar) saygıyla andı. HPG, Riemer ailesine de başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  geçen yıl Çarçella’da şehit düşen Alman Jakob Riemer’a (Şiyar Gabar) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, “Kürdistan'da yaşanan savaş, büyük fedakarlıklar, sonsuz emek ve soluksuz bir mücadele ile yürütülmektedir. Özgür Yaşam, kahraman şehitlerimizin yaşama ve özgürlüğe olan büyük inançları ile gelişmektedir. Emek, bilinç ve fedaice bir yaşam tarzını kendilerine esas alan kahraman şehitlerimiz, hareketimiz PKK öncülüğünde mutlak başarıyı yaratacak gücü ortaya çıkarmıştır.

Faşist sömürgeciliğin Kürdistan’da hüküm sürdürmeye çalıştığı işgaline karşı, 9 Temmuz 2018 tarihinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Şiyar Gabar arkadaşımız şahadete ulaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

HPG açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

2013’TE HPG’YE KATILDI

“1994 yılında Almanya’da dünyaya gelen Şiyar yoldaş, genç yaşlarda adaletsiz ve bozuk düzeni tanır ve buna karşı mücadele etme arayışına girer. Kapitalist modernitenin insanı hiçleştiren yaklaşımına ve toplum içerisinde oluşturduğu tabakalaşmaya karşı, ancak adil paylaşım ve sömürüsüz bir sistem ile ulaşılacağına inanan ve bu uğurda mücadeleye girişen Şiyar yoldaş, bir süre Almanya’da çeşitli sol-sosyalist gruplar içerisinde yer alır. Bu zaman zarfı içerisinde Kürt halkını ve Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin gerçekliğini tanıyan Şiyar yoldaş, insanlığın kurtuluşunun ve sömürüsüz bir dünyanın Önder Apo’nun özgür yaşam ideolojisi temelinde şekillenen PKK mücadelesi ile gelişeceğini görür ve PKK saflarında etkin mücadele etme kararı verir. Bu bağlamda Kürdistan’da gerillacılık yapma arzusu içerisinde bulunan Şiyar yoldaş, 2013 yılında Kürdistan dağlarının yolunu tutar ve HPG saflarına katılır.

ZAGROS AŞIĞI BİR GERİLLA

Kısa zamanda dağ ortamına adapte olan Şiyar yoldaş, bir yandan ideolojik olarak kendisini yetkinleştirip dünyaya bakış açısını daha sağlam temellere oturtma arayışına girerken, diğer yandan ise gerillacılık ve askeri sanatta derinleşmeyi esas alır. Disiplinli, özverili, moralli ve mütevazı yaşamı ile tüm yoldaşları arasında sevilen bir arkadaş olan Şiyar yoldaş, aynı zamanda kısa zamanda öğrendiği ve akıcı bir şekilde konuştuğu güzel Kürtçesiyle her yerde örnek gösterilen bir militan olmuştur. Mücadele yaşamı boyunca her zaman en zor alanlarda faaliyet yürütmeyi isteyen Şiyar yoldaş, aynı zamanda tam bir Zagros aşığı olarak, insanlığa beşiklik etmiş bu coğrafyaların her zaman zirvelerinde olmayı tercih etmiş, bu sevgi ve istek temelinde gerilla mücadelesini yürütmüştür.

ENTERNASYONAL ŞEHİTLER YOLUMUZU AYDINTALMAKTA

Halkların enternasyonal dayanışmasının en yalın örneklerinden biri olan Şiyar yoldaş, büyük bir coşku ve heyecan ile girmiş olduğu Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde, asla unutulmayacak bir yerin sahibi olmuştur. Haki Karer ve Kemal Pir’lerden başlayıp Andrea Wolflarla devam eden ve bugün Jakob Riemerlere ulaşan enternasyonal şehitlerimiz, her daim bizlerin yolunu aydınlatmaktadır. Değerli Riemer ailesi, Şiyar Gabar gibi bir evladı yetiştirdikleri için, kendileriyle ne kadar övünse azdır. Kendilerine bu acı kayıptan dolayı başsağlığı diliyor, metanet ve sabırlar temenni ediyoruz.

Halkların dayanışmasının en büyük göstergesi olan ezilen halkların özgürlük mücadelesinin saflarında yer alarak şahadete ulaşan tüm enternasyonalist şehitlerimizi Şiyar Gabar arkadaşın şahsında bir kez daha anıyor, şehitlerimizin bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgisi şöyle:

                             

Kod Adı: Şiyar Gabar
Adı Soyadı: Jakob Riemer
Doğum Yeri: Almanya
Anne - Baba Adı: Lutz - Katharina
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Temmuz 2018 / Çarçella