HPG gerillaları: Bu yılki Newroz tarihe geçecek

Newroz Bayramı'nın bu yılda direniş ve mücadele ruhu ile kutlayacaklarını belirten HPG gerillaları, 2019 Newroz'unun tarihe geçeceğini ifade etti. 

Kürt halkının direniş bayramı Newroz bu yıl, 'Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız' şiarıyla dünyanın bir çok yerinde kutlanacak. Newroz bayramına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HPG gerillaları Xalis Amed, Rosyar Hezex ve Şilan Kobanê, açlık grevinin 130. gününde olan Leyla Güven'in yaktığı kıvılcımın Mart ayında Kürt halkına umut olacağını belirtti.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm halkların Newroz bayramını kutlayan HPG gerillası Amed, "Umut ediyoruz ki 2019 Newroz'u halkımızın zafere daha da yakınlaştığı bir Newroz olacaktır. Bu anlamda tüm halkımızın Newroz bayramını kutluyorum. Newroz'da halkımız AKP-MHP faşizmine karşı alanlara çıkmalıdır ve Leyla Güven'in etrafında kenetlenerek tutumlarını ortaya koymalıdır. Newroz ateşini bu şekilde gürleştirmeliyiz. Halkımıza başarılar diliyorum. 21 Mart Newroz Bayramı, tüm halklara kutlu olsun" diye konuştu.

DAİŞ NASIL YENİLDİYSE AKP DE ÖYLE YENİLECEKTİR

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın, açlık grevi direnişçilerinin, tutsakların ve Kürt halkının Newroz bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Şilan Kobanê, "Newroz'u bu yılda direniş ve mücadele ruhu ile kutlayacağız. AKP-MHP'nin sonu da DAİŞ gibi olacaktır. DAİŞ'e ne olduysa onların başına da aynı şeyler gelecektir" ifadelerini kullandı.

Bu yılı direniş yılı yapacaklarını söyleyen HGP savaşçısı Rosyar Hezex ise, "Bu yılki Newroz tarihi bir Newroz olacaktır. Bu yılda daha güçlü bir mücadele ile savaşacağız. Özellikle Önder Apo'nun özgürlüğü için, daha fazla direneceğiz. DAİŞ nasıl yenildiyse AKP'nin de o şekilde sonunu gelecek. 2019 yılını Rêber Apo'nun özgürlük yılı yapacağız" dedi.