HPG gerillaları: PKK ezilen tüm halklar için mücadele ediyor

PKK'nin kuruluşundan bu yana ezilen tüm halklar için mücadele ettiğini söyleyen HPG gerillaları, "PKK'nin 41. yılı Rêber Apo, Kürt halkı ve diğer halkların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak" dedi.

Kürt ve Kürdistan adının telaffuz edilemediği yıllarda ortaya çıkan PKK başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkların umudu oldu. 27 Kasım 1978 yılında kurulan PKK adeta Kürt halkının yeniden doğuşuna vesile oldu. Bundan dolayı PKK'nin kuruluş yıldönümü bu yıl da başta Kürdistan olmak üzere dünyanın birçok yerinde coşku ile kutlanıyor.

HPG gerillaları da PKK'nin yıldönüme ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. PKK'nin 41. yılında daha büyük zaferler elde edeceğini dile getiren HPG'li Deniz Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride dikkat çekti. Önümüzdeki mücadele yılında en büyük hedeflerinin Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak olduğunu söyleyen HPG'li Güven, "PKK'nin 41. kuruluş yıldönümü Reber Apo ve yoldaşlarının fiziki özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olması için mücadelemizi daha da yükselterek direneceğiz" diye konuştu.

Kürt gençlerine çağrıda bulunan HPG gerillası Güven, "Kürt halkına yönelik katliam ve tutuklama politikalarına karşı gençler ister dağlarda ister başka alanlarda olsun direnişteki yerlerini almalıdır. Biz de Kürdistan gerillaları olarak halkımız için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Önderliğimizin yolunda gideceğiz ve O'nun özgürleşmesi için amansız mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

PKK HAKSIZLIĞA UĞRAYAN TÜM HALKLAR İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Konuşmasına PKK'nin 40. yıldönümünü kutlayarak başlayan HPG gerillası Êrîş Andok, PKK'nin tüm ezilen halklar için kurulduğunu belirtti. PKK'nin kuruluş amacının sonuca ulaşacağını ve halkların özgürleşeceğini kaydeden HPG'li Andok, "PKK kuruluşundan bu yana halkların özgürlüğünü esas aldı. Gerillalar olarak biz de sürece cevap olacağız ve halkımızın hayallerini gerçekleştireceğiz. Şehit düşen yoldaşlarımızın intikamını alacağız. Kardeşlerimize burdan çağrıda bulunuyoruz, yönlerini özgür dağlara ve mücadeleye çevirmeli. Halkımız ve gençler düşmanın PKK'yi karalama politikasına geçit vermemeli" diye konuştu.

PKK'yi sözlerle anlatmanın çok zor olduğunu söyleyen HPG gerillası Firaz Cudî ise şunları belirtti: "İnsan PKK'nin pratiğine baktığı zaman PKK gerçekliğini de görebiliyor. PKK bütün halkların yaşadığın haksızlıklara karşı mücadele ediyor. Kemal, Mazlum, Hayri, Haki, Zilan ve Beritanların ruhu ile mücadele ederek PKK'nin 41. yılı Kürt halkı ve diğer halkların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak."