HPG gerillaları: Siirt halkı iradesine sahip çıkacaktır

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin Kürt halkı için çok önemli olduğuna değinen Siirtli gerillalar, Siirt halkını Erdoğan işgalciliğine son vererek, iradesine sahip çıkacağını vurguladı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da bu pazar günü yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Siirtli HPG gerillaları, Siirt halkına iradelerine sahip çıkma çağrısında bulundu. Bu seçimlerin açlık grevi direnişçileri için bir güç olacağını belirten HPG gerillası Egîd, bundan dolayı Siirt halkının onuruna sahip çıkacağını kaydetti. Erdoğan'ın 1 paket çay ile Siirt halkına kandıramayacağını söyleyen gerilla Egîd, Siirt halkının onurunu 3 kuruş için ayaklar altına almayacağını ifade etti.

Siirt halkının sonuna kadar büyük bir inançla direnişe katılacağının altını çizen HPG gerillası Egîd, "Siirt Kürtlerin memleketidir. Siirt Garzan'dır, Botan'dır. Türk devletinin şehri değildir. Bundan dolayı Siirt her zaman rolünü ve misyonunu yerine getirmiştir, onuruna sahip çıkmıştır. Siirt halkının bu seçimde de Erdoğan'a biz Kürdüz, irademize sahip çıkıyoruz demelidir" diye konuştu. Eruh halkının 15 Ağustos 1984 yılındaki silahlı mücadeleden bu yana güçlü bir şekilde özgürlük hareketi içinde yer aldığını ve yüzlerce şehit verdiğini vurgulayan Egîd, Eruh'un yurtseverliğine sahip çıkacağını kaydetti.

KÜRDÜN İRADESİNİ GASP EDENLER HALKIN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖRECEKTİR

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit annelerinin Newroz'unu kutlayan HPG gerillası Cîger, pazar günü yapılacak seçimlerin önemine değindi. Bu yıl halkın iradesi ile faşizmi yıkacaklarını söyleyen HPG gerillası Cîger, "Halkımız bu hassasiyetle seçimlere yaklaşmalı. Her oy faşizmin yıkılmasına, işgalcilerin yok olmasına vesile olacaktır. İşgalci düşman tüm insanlık dışı uygulamaları ile halka saldırıyor, halkın kültürüne, diline saldırıyor. Garzan ve Botan bölgesinde direnen savaşçıları Türk devletinin tüm saldırılarını boşa çıkardı.

31 Mart seçimlerinde de Türk devletinin politikalarının boşa çıktığını bir kez daha göreceğiz. Ben Kürdistan ve PKK gerillası olarak çağrıda bulunuyorum. Siirt, Pervari, Eruh, Kurtalan, Şirvan ve diğer ilçeleri iradenize sahip çıkın. Halkın iradesini gasp edenler Botan ve Garzan halkının gücünü bir kez daha görecekler. Bu halkın zulme ve baskılara karşı dün ve bugün boyun eğmediğini, yarın da boyun eğmeyeceğini anlayacaklar. Siirt halkı bu gerçeği düşmana çok iyi göstermelidir.

Siirt halkı şehitlerinin izinde gitmeli. İnanıyoruz ki Botan, Garzan bölgesi, Siirt halkı davasına ve şehitlerine sahip çıkacaktır. Erdoğan ve Bahçeli işgaline son verecektir. Siirt halkının çocukları olarak, umut ediyoruz ki halkımız tüm gücüyle çocuklarına destek olacak, direnişini sahiplenecek, davasının arkasında duracak ve Kürdistan'ın özgürlüğünü kalıcılaştıracaktır. Tekrar söylüyoruz, vakit Kürt halkının özgürlüğüne, iradesine sahip çıkma vaktidir. Siirt halkına bir kez daha saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.