HPG gerillaları: Xakurkê ve Bradost işgalcilere mezar olacak!

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnişlerini sürdüren HPG gerillaları, Xakurkê ve Bradost bölgesinin işgalci Türk devletine mezar olacağını kaydetti.

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları'na bağlı Xakurkê bölgesine yönelik saldırıları artarken cephe hattındaki HPG gerillaları Leşker Roj ve Ciwan Batman Türk devletinin işgal saldırılarından sonuç alamayacağını belirtti.

Son dönemlerde işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çeken HPG gerillası Leşker Roj, Türk devletinin yoğun teknik kullanarak gerillanın 40. yıldaki zafer ve özgürlük yürüyüşünü durdurmak istediğine dikkat çekti. Roj, Xakurkê ve Bradost alanına yönelik yoğun keşif hareketliliğinin yanı sıra yoğun uçak, obüs, havan saldırılarının devam ettiğini söyledi.

'İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ GERİLLA KARŞISINDA SONUÇ ALAMAYACAK'

İşgalci Türk ordusunun askerlerini alanda tutabilmek ve psikolojik olarak rahatlatabilmek için yoğun teknik kullandığına dikkat çeken HPG gerillası Roj, Türk devletinin karadan savaşacak gücünün olmadığını kaydetti.

Kış aylarında başlayan ve bahar ayları ile birlikte yeni bir sürece evirilen işgal saldırıları karşısında HPG ve YJA-STAR gerillalarının tarihi bir direniş sergilediğini söyleyen Roj, işgalci Türk devletinin gerilla karşısında sonuç alamayacağını, gerillanın özgürlük yürüyüşünü zafere ve kurtuluşa kadar sürdüreceğini ifade etti.

DİRENİŞ AKP-MHP FAŞİST DİKTATÖRLÜĞÜNÜ ÇÖKÜŞE GETİRDİ

Bir diğer HPG gerillası Ciwan Batman ise, gerillanın gösterdiği fedai direnişle imha saldırılarını boşa çıkardığını, AKP-MHP faşist diktatörlüğünü ekonomik, toplumsal ve siyasi çöküşün eşiğine getirdiğini belirtti.

HPG gerillası Batman, işgalci Türk ordusunun hemen her gün Bradost bölgesini onlarca obüs, havan vb. ağır silahlar ile vurduğunu söyledi. Batman, gerillanın her koşulda, her şart altında sömürgeciliğe karşı savaşacak güçte ve hazırlıkta olduğunu belirterek, Xakurkê ve Bradost bölgesinin işgalci Türk devletine mezar olacağını kaydetti.

İşgalci Türk ordusuna karşı bugüne kadar birçok eyleme imza attıklarını, bundan sonra da yeni ve etkili eylemlerle cevap vermeye devam edeceklerini kaydeden HPG'li Batman, moral ve motivasyon açısından gayet iyi durumda olduklarını, psikolojik üstünlüğünde kendilerinde olduğunu vurguladı. Batman, Kürt halkına Serhildan, Kürdistan gençliğine de gerilla saflarına katılma çağrısında bulundu.