HPG gerillalarından Çukurca’da eylem: 11 asker öldürüldü

HPG gerillaları, işgalci Türk ordusuna yönelik Hakkari’nin Çukurca ilçesinde eylemler düzenledi. Eylemlerde 1'i suikastla, 11 asker öldürülürken, 5 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının işgalci Türk ordusunun başta Efrîn olmak üzere Kürdistan’da gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı bir dizi eylem düzenlediğini belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“İşgalci TC ordusunun başta Efrîn olmak üzere Kürdistan’daki gerçekleştirdiği işgal operasyonlarına karşı güçlerimiz Hakkari’nin Çelê ilçesinde bir dizi eylem düzenlemiştir. Bu kapsamda;

1 Şubat günü saat 10.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan konteynır ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir konteynır imha edilmiştir. İmha edilen konteynır içinde bulunan askerlerden 10’u öldürülmüş 5’i ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri ise skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

31 Ocak günü saat 12.00’da güçlerimiz yine Çelê ilçesine bağlı Serêsêvê karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde bir asker öldürülmüştür.

1 Şubat günü saat 18.00 ile 21.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını bombalamıştır.”