HPG gerillalarından Çukurca ve Gever’de Türk askerlerine eylem

HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ve Gever ilçelerinde Türk askerlerine yönelik düzenlediği eylemlerde 13 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Türk ordusuna yönelik Hakkari’nin Çukurca ve Gever ilçelerinde düzenlenen eylemlerde toplamda 13 askerin öldürüldüğünü, 1 dozer, 3 barınak, 3 mevziinin de imha edildiğini belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“ÇUKURCA’DA EYLEM: 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

27 Ekim günü saat 11.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Colemerg tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii, barınak ve tepedeki iş makinelerinin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 dozer aracı, 1 mevzii ve 2 barınak tümden imha edilmiştir. Eylem sonucunda ise tespit edilebilen 7 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

GEVER’DE 2 KOLDAN EYLEM: 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

26 Ekim günü saat 09.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişer tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 barınak ve 2 mevzii tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 6 asker öldürülmüştür.

TÜRK ORDUSUNDAN OPERASYON VE EV BASKINLARI

24 Ekim günü işgalci TC ordusu Amed’in Piran (Dicle) ilçesine bağlı Pirejman ve Heftenin köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Düşman birlikleri operasyon alanındaki birçok eve baskınlar düzenlerken, halka yönelik baskı ve şiddet uygulamıştır. İşgalci güçler 25 Ekim günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA SALDIRI

27 Ekim günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Şêx Nasır tepesini saat 10.00 ile 11.00 arasında bombalamıştır. Yine aynı gün saat 17.30 ve 19.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”