HPG gerillalarından Ağrı’da eylem

HPG gerillaları Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Birnê Reş alanında bir tepede konumlanmaya çalışan Türk askerlerine yönelik sabotaj eylemi düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“18 Nisan günü Ağrı’nın Bazid ilçesine bağlı Bırnê Reş alanında bulunan bir tepede konumlanmaya çalışan TC ordusu askerlerine yönelik gerillalarımız tarafından sabotaj eylemleri gerçekleştirmişti. Eylemden sonra TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. 25 Nisan günü saat 16.00’da askeri bir konvoy tepenin altına kadar gelmiştir. Bir grup asker yine tepeyi tutmaya çalışırken güçlerimiz bu askerlere yönelikte sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Düşman eylemden sonra ambulanslarla ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Bu eylem Şengal’e yapılan hava saldırılarına yönelik olarak yapılmıştır.

BESTA’DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

19 Nisan günü TC ordusu Şırnak’ın Besta alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyon Nala Govan, Piro yamaçları, Xirbike Besta ve Biluzer mıntıkalarını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. 19 Nisan günü saat 19.00 civarlarında TC ordusuna ait savaş uçakları, Kobra tipi helikopterler ve obüslerle Besta alanını bombalamıştır. 20 Nisan günü saat 07.00’de güçlerimiz ile TC ordusu arasında akşam saatlerine kadar aralıklarla çatışmalar yaşanmıştır. Şehit Armanç mıntıkası civarında yoğunlaşan çatışmalar da operasyon güçlerine yönelik Gerillalarımız birkaç kez eylem düzenlemiştir. Bu eylem ve çalışmalar sonucu çok sayıda asker ölmüştür. Operasyon boyunca yaşanan çatışmalar ve genel saldırılar sonucu 7 gerilla arkadaşımız şehit düşmüştür. Operasyon kısmi geri çekilirken Gırê Xanê ve Gırê Sêvo alanlarında TC ordusunun hareketliliği devam etmektedir. Operasyonun detayları hakkında bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.”