HPG: Gever’de 8  işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Gever’de gerçekleştirdiği eylemde 2’si rütbeli asker olmak üzere toplam 8 düşman askeri öldürüldü. Çatışmalarda bir gerilla ise şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, eylemlere ilişkin şu ayrıntılara yer verdi:

"İşgalci TC ordusu bir süredir Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella alanında kontraların desteği ile pusulamalar yapmaktadır.

18 Haziran günü güçlerimiz, Geliyê Doski alanı yakınlarında bulunan Sêguza ve Berdereşê köyleri arasında pusulamalar yapan düşmanın bir birliğini fark etmiş ve denetim altına almıştır. Uzun bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği saat 18.30’da güçlerimizce yakın mesafeden vurulmuştur. İlk yapılan ateş ile düşman birliğindeki 4 asker öldürülmüştür. Kısa bir süre sonra güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar başlamıştır. Düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Numan Sterk arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Çatışma alanına takviye amaçlı gelen asker ve kontralar güçlerimizin hedefi olmuş ve isabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 4’ü öldürülmüştür.

Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda 2’si rütbeli asker olmak üzere toplam 8 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda düşman askeri ise yaralanmıştır. Düşman birliklerine karşı fedaice savaşan Numan yoldaşımızın ayrıntılı sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Numan Sterk
Adı Soyadı: Halef Yıldız
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Mükerrem - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Haziran 2019 / Gever

SON MERMİSİNE KADAR SAVAŞARAK ŞEHİT DÜŞTÜ

Numan Sterk yoldaş, Urfa’nın Siverek ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede büyüyen Numan yoldaş, düşmanın bölge üzerindeki soykırım politikalarını yakından görmüştür. Düşmanın Kürt halkına uyguladığı baskı ve işkenceleri hiçbir zaman içine sindiremeyen Numan yoldaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılarak düşmana en büyük cevabını vermiştir. Gerilla saflarına geldiği andan itibaren koşullara hemen uyum sağlayan Numan yoldaş, emekçiliği ve fedakarlığı ile tanınan bir yoldaşımız olmuştur. Her ne koşulda olursa olsun düşmana karşı mücadelede taviz vermeyen kişiliği ile Özgürlük Hareketi’ne bağlı olan Numan yoldaş, Zagroslar’da büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Dönemin modern gerilla tarzını yakalayan Numan yoldaş, birçok yerde düşmana ağır darbeler vurmuştur. En son düşmanın pusu atan bir birliğine yönelik düzenlenen eylemde de fedai bir tarzda düşman güçlerinin üzerine gitmiş ve son mermisine kadar savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan Numan yoldaşımızın ailesi başta olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan Kürt halkını özgürleştirene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

ULUDERE VE ÇATAK’TA OPERASYON

17 Haziran günü saat 12.00’da işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Deriyê Qaçê alanında bulunan Kanireş yaylasında bir operasyon başlattığını belirten HPG, 18 Haziran gününe kadar operasyondan bir sonuç alamayan işgalci TC ordusunun alanda yaylacılık ile uğraşan sivil halka baskı, hakaret ve işkence uyguladığını bildirdi.

HPG, “20 Haziran günü saat 05.00’da işgalci TC ordusu Van’ın Çatak ilçesine bağlı Aşkita ve Sulavê alanları ile Gürpınar ilçesine bağlı Paçan köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Kısmi olarak devam eden operasyon ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.