HPG: Hakkari’de 13, Dersim’de 3 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Hakkari ve Dersim’deki eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’de Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde en az 13 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG, Dersim’de denetime alınan Türk ordusuna bağlı ‘Gizli Birliğin’ vurulduğunu ve 3 JÖH elemanının öldürüldüğünü aktardı.

Açıklamada, Bingöl’de 1 askerin öldürüldüğünü, Mardin’deki operasyonun da sonuçsuz kaldığını duyurdu.

HPG-BİM’in bugünkü açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

HAKKARİ’DE 13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

15 Temmuz günü saat 10.15’de güçlerimiz, Şemzinan’a bağlı Geniş tepesinde konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan mevziilerin 2 koldan ateş altına alındığı bu eylemde 4 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 12 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu Karker ve Berekeskê mıntıkalarını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

14 Temmuz günü saat 11.40’da güçlerimiz, Çelê’ye bağlı Şehit Mazlum tepesinde konumlanan düşman birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz, askerlerin bulunduğu mevzii ve kuleleri hedef alarak vurmuştur. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Yine aynı gün saat 16.00’da Şehit Mazlum tepesinde yol çalışması yapan bir dozer aracı güçlerimizce hedeflenerek imha edilmiş ve burada 1 düşman askeri de ölmüştür.

14 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Serero köyü alanında korucuların öncülüğünde bir operasyon başlatmıştır. 15 Temmuz günü saat 03.00 sularında  Koordine tepesi, Kelatê tepesi, Havuza Tırıkê tepesive Bêtkarok sırtlarına kadar genişleyen operasyon, aynı gün saat 11.00’da sonuç alamadan geri çekilmiştir.

MARDİN’DE OPERASYON

10 Temmuz günü saat 21.00’da işgalci TC ordusu, Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Dêrkut, Baskın, Gızrê, Roverê ve Xelila köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. 11 Temmuz günü saat 01.00 ile 02.30 arasında savaş uçakları operasyon alanını bombalamıştır. Operasyon 12 Temmuz günü sonuç almadan geri çekilmiştir.

BİNGÖL’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

14 Temmuz günü saat 16.15’de Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Seter karakolu nizamiyesi güçlerimizce hedeflenmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan askerlerden tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra karakol, çevresindeki alanı ağır silahlarla rastgele taramıştır.

DERSİM’DE GİZLİ BİRLİK VURULDU: 3 ÖLÜ

13 Temmuz günü işgalci TC ordusu Dersim’de bir operasyon başlatmıştı. Aynı gün YJA Star güçlerimiz Dersim merkeze bağlı Kurê Sipî yamaçlarında bir JÖH birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetimde tutulan askerlere, saat 15.00’da eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan askerlerden 3’ü öldürülmüş, 2’si ise yaralanmıştır. Eylemden sonra askerler tepeyi bırakmış, skorsky tipi helikopterler ise ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Bu eylem Dersim şehitleri anısına düzenlenmiştir. Devam eden operasyonda işgalci güçler arazide pusulamalar yapmaktadır