HPG Hakkari ve Ağrı'da yakın mesafeden vurdu: 1'i rütbeli 13 ölü

HPG gerillaları Hakkari ve Ağrı’da işgalci Türk ordusuna yönelik yakın mesafeden eylemler düzenledi. Gizli birliklerin hedef alındığı eylemlerde biri rütbeli olmak üzere en az 13 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen gerilla eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamaya göre Yüksekova’da 3, Doğubayazıt’ta 10 asker öldü. Yüksekova’daki çatışmalarda bir gerillanın da hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

YÜKSEKOVA’DA YAKIN MESAFEDEN EYLEM: 1’İ RÜTBELİ 3 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM’in açıklamasında şu detaylar yer aldı: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 9 Haziran günü saat 16.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesi yamaçlarında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan bu düşman birliğinde 1’i rütbeli olmak üzere 3 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğinde alanda bir operasyon başlatmıştır.”

BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

“Operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.”

DOĞUBAYAZIT’TA ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ, GİZLİ BİRLİK VURULDU: 10 ÖLÜ

“Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 6 Haziran günü saat 13.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubayazıt) ilçesine bağlı Kozili karakoluna doğru ilerleyen reo tipi zırhlı askeri bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan bu askeri araç tümden imha edilmiştir. Eylem ardından güçlerimize müdahale etmeye çalışan düşmanın gizli birlikleri de hedeflenmiştir. Düzenlenen bu eylemlerde tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. İşgalci güçler akşam saatlerine doğru kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteği ile skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır."