HPG, iki gerillayı andı

HPG BİM, 25 Temmuz günü işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dêraşe ile Kanê köyü arasındaki alana yönelik düzenlediği bombardımanda iki gerillanın şehit düştüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 25 Temmuz günü düzenlenen saldırıda Hamza Tolhildan kod adlı Gökan Bulut ile Şervan Kato kod adlı Eyvas Gök’ün şehit düştüğünü belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “25 Temmuz tarihinde Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dêraşe ile Kanê köyü arasındaki alanında işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının saldırısı sonucunda Hamza (Gökan Bulut) ve Şervan (Eyvas Gök) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hamza Tolhildan
Adı Soyadı: Gökan Bulut
Doğum Yeri: Konya
Anne - Baba Adı: Zeliha - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gare

 

Kod Adı: Şervan Kato
Adı Soyadı: Eyvas Gök
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hayat - Vecip 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gare

GÖKAN BULUT (HAMZA TOLHİLDAN)

Hamza yoldaş, 1975 yılında Konya’nın Kulu ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Ekonomik imkansızlıklardan dolayı eğitimini yarım bırakan Hamza yoldaş, küçük yaşta yaşamın zorluklarıyla tanışır. Bir süre Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çalışan Hamza yoldaş, yine ekonomik nedenlerden dolayı Avrupa’ya göç eder. Burada Kürdistan gerçekliğini daha yakından tanıyan ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinin haklılığını gören Hamza yoldaş, uzun yıllar boyu Avrupa’da çeşitli faaliyetlerde yer alır. Evli ve 2 çocuk babası olan Hamza yoldaş, Kürt halkının özgürlüğü için daha fazla mücadele etmenin gerekliliğinin bilincine vararak, gerilla mücadelesinde yer almak ister. Bu temelde, gelişmekte olan Devrimci Halk Savaşı’nın yükünü omuzlamak adına 2012 yılında gerilla saflarına katılır. Gerilla saflarında bulunduğu zaman dilimi içerisinde, olgun ve sade kişiliği ile tüm arkadaş yapısının gönlünde yer edinen Hamza yoldaş, aynı zamanda mütevazı duruşuyla ön plana çıkar. Emekçi yapısı, fedakar kişiliği ve nerede ihtiyaç varsa mutlaka orada olmayı esas alan anlayışıyla pratik görevlere yaklaşan Hamza yoldaş, aynı zamanda yürüttüğü örgütsel görevlerin gereğini yerine getirmede kaygısız bir katılımı esas almıştır. Kürdistan halkının yiğit bir evladı olarak mücadeleye sıkı sıkıya bağlanan Hamza yoldaş, aynı zamanda halkçı kişiliği ile görev yürüttüğü her alanda bölge halkının sorunlarını çözmek için büyük çaba sahibi olur. Halkın gündelik yaşamda karşılaştığı pratik sorunlardan tutalım, maddi-manevi karşı karşıya kalabileceği her türlü sorun karşısında kendisini derinden sorumlu gören Hamza yoldaş, bir şekilde mutlaka o sorunun üzerine giderek çözmeyi esas almıştır. Bu duruşuyla gittiği her alanda halk tarafından sevilen bir militan kişilik olan Hamza yoldaş, sadece arkadaş yapısının içerisinde değil, Güney Kürdistan halkının gönlünde de yer edinmiştir.

EYVAS GÖK (ŞERVAN KATO)

Şervan Kato yoldaşımız, 1996 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Botan’ın öz kültürü ile büyüyen Şervan yoldaş, öz kültürünü hiç kaybetmemiş ve bunu korumayı başarmıştır. Faşist TC devletinin Kürtlerin öz kimliğine ve tarihine karşı başlattığı saldırılara tanıklık eden Şervan yoldaş, Kürt halkına saldırıların en yoğun olduğu 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kendi halkına karşı olan bu zulmü hiçbir zaman kabullenmeyen Şervan yoldaş, gerillaya ilk geldiği günden itibaren kendisini yeniden yaratmayı ve geliştirmeyi esas alan bir duruşun sahibi olmuştur. Yaşamdaki fedakârca ve kaygısızca katılımı ile tüm arkadaşları tarafından sevilen bir yoldaşımız olmuştur. Yaşamda kazandığı engin tecrübeler ile gerilla yaşamına uyum sağlamada hiç zorlanmayan Şervan arkadaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. Yaşamdaki moralli duruşu ile tüm yoldaşlara büyük bir enerji veren Şervan arkadaş, şehit düştüğü son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için hizmet etmiş değerli yoldaşlarımızdan biri olmayı başarmıştır.

Yapılan bu alçak saldırı ile şahadete ulaşan Hamza ve Şervan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, değerli ailelerimiz şahsında yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Kürdistan halkının özgürlüğü uğruna kendisini feda eden bu yiğit halk kahramanlarının anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni başarıya taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyor, ne olursa olsun bu yoldaşlarımızın kanını yerde bırakmayarak intikamlarını alacağımızı belirtiyoruz.”