HPG, Karakoçan şehitlerini andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz Eylül ayında Karakoçan’da hayatını kaybeden beş gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 22-23 Eylül tarihlerinde Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Türk ordusunun başlattığı operasyon sonucu yaşanan çatışmada 5 gerillanın ‘kahramanca direnerek şehadete ulaştıklarını’ belirtti.

HPG açıklamasında, çatışma ve şehitlere ilişkin şu bilgiler verildi:

22-23 Eylül 2017 tarihlerinde faşist TC ordusu SİHA’ların desteği ile Elazığ’a bağlı Karakoçan alanında kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Gelişen operasyon kapsamında alanda bulunan bir gerilla birliğimiz ile düşman gücü arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Dersim arkadaş öncülüğündeki Haydar Aşil Nolan, Şoreş Kato, Yılmaz Amed ve Mahsun Yılmaz arkadaşlarımız gün boyu süren çatışmada kahramanca direnmiş ve düşmanın kullandığı yoğun teknik sonucu şahadete ulaşmışlardır.  Karakoçan direnişçileri şahsında faşist TC ordusunun gerilla karşısında savaşmadığı bir kere daha açığa çıkmıştır.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Dersim Ferhat
Adı Soyadı: Burak Aydemir
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Şadiye - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 – 23  Eylül 2017 / Elazığ

Kod Adı: Haydar Aşil Nolan
Adı Soyadı: Ümit Polat
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: İslim - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 – 23  Eylül 2017 / Elazığ

Kod Adı: Mahsum Yılmaz
Adı Soyadı: Gürkan Dinç
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Kamile - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 – 23  Eylül 2017 / Elazığ

Kod Adı: Şoreş Kato
Adı Soyadı: Dılgeş Durmuş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Begi - Abdulcelil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 – 23  Eylül 2017 / Elazığ

Kod Adı: Yılmaz Amed
Adı Soyadı: Bayram Yılmaz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Remziye - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 – 23  Eylül 2017 / Elazığ

Dersim Ferhat arkadaşımız; 1996 yılından beri özgürlük mücadelesi içerisinde en fedakarca katılımı sergileyen arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Mütevazi kişiliği ile tanınan Dersim arkadaşımız her zaman en zorlu alanlarda görev yapmış, imkansızı başarmayı hedefleyen biri olmuştur. Gerillanın kalbi Botan başta olmak üzere Amanos, Dersim ve Medya Savunma Alanlarında gerillacılık yapmış ve tüm bu alanlarda çeşitli düzeylerde görevler yürütmüştür. Yılların tecrübesi ile başarılı bir gerilla komutanı olan Dersim arkadaşımız, her zaman arkadaşlarına moral kaynağı olmuş ve savaşta cesareti ile de örnek biri olmuştur. Önder Apo’nun fedai ve sonuna kadar bağlı bir militanı olan Dersim arkadaş, son ana kadar da özgür Kürdistan mücadelesi için çalışarak kahramanca bir direnişin sahibi olmuştur.

Dersim arkadaş ile birlikte şehit düşen Haydar Aşil Nolan, Şoreş Kato, Yılmaz Amed ve Mahsun Yılmaz arkadaşlar da, Kürdistan’ın farklı şehirlerinde doğup, büyümüş ve ortak ruh olan Kürt Özgürlük Mücadelesinde yerlerini almışlardır. Her bir arkadaş halkımızın yetiştirdiği kahraman ruhlu gençler olarak AKP-MHP faşizmine karşı savaşta yerlerini almışlar ve Kürt halkının özgürlüğü için son nefeslerine kadar direnmişlerdir.

Kürdistan özgürlük gerillaları olarak, başta şehit arkadaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve Kürt Özgürlük Mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü Karakoçan şehitlerimizin şahsında yineliyoruz.