HPG Komuta Konseyi 2019 savaş planlamasını yaptı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, HPG Komuta Konseyi’nin altı günlük bir toplantı sonucunda 2019 yılı savaş planlamasını yaptığını açıkladı. HSM, çok önemli kararlar alındığını bildirdi.

HSM Karargah Komutanlığı, 57 kişinin katıldığı HPG Komuta Konseyi toplantısının altı gün sürdüğünü açıkladı. HSM, bu toplantının “yeni sürecin en önemli bir kilometre taşı olacağını” belirtti.

Toplantıya ilişkin açıklamada, önemli kararların aldığı vurgulanırken bir çok noktaya dikkat çekildi.

Bunlar arasında “gerilla çizgisiyle yeni hareket, üslenme, yaşam, örgütlenme ve savaş tarzının doğru temelde pratikleştirilmesi”, “çağımızın her tür teknoloji ve istihbarat faaliyetini karşılayabilecek profesyonel gerilla performansıyla 21. yüzyılın zafer gerillasını yaratma kararlılığı”, “gerilla için son yılların en büyük düşmanı olan eski alışkanlıklara son verme” gibi kararlar dikkat çekti.

HSM, 2019 yılını Kürt halkı ve hareketi için büyük kazanımların yaratıldığı bir yıl haline getirileceğini kaydediyor.

NERWOZ ATEŞİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRMA SÖZÜ

HSM Karargah Komutanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ortadoğu halklarının tarihsel kültüründe ve Kürdistan halkının var olma tarihinde önemli bir yeri bulunan direniş, özgürlük, birlik ve zafer günü olan Newroz Bayramı aynı zamanda Önder APO'nun büyük yürüyüşünün ilk çıkışını yaptığı bir gün olarak tarihe geçmiştir. Kürdistan özgürlük gerillaları adına başta Önder APO’nun, Leyla Güven şahsında bütün açlık grevi direnişçilerinin, tüm bölge halklarının, Kürdistan halkının, şehit annelerimizin ve yoldaşlarımızın Newroz Bayramını kutluyoruz. Bu kutlu günü direnişiyle daha da tarihsel bir anlama kavuşturan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan şahsında tüm kahraman şehitlerimizi anıyor, onların yolunda yürüyerek Newroz ateşinin direnişini zaferle taçlandırma sözünü veriyoruz.

Halkımız ve özgürlük mücadelesi 2019 Newrozu’nu açlık grevcileri şahsında büyük bir direnişle karşılarken Zülküf Gezen yoldaşın yeni dönemin fedaileşen ruh ve kararlılığıyla geleceğe yürümektedir. Zindanlarda ve dışarda açlık grevi direnişçilerinin yükselen ve fedailaşen ruhu ile Xakurkê Kevortê eylemini gerçekleştiren değerli komutan ve savaşçıların Şehit Derweş Oremar şahsında sergilediği kahramanlık eylemi ve Apocu fedai duruşu tüm gerilla güçleri ile Kürdistan gençliği için her daim yol gösteren temel yaşam ve mücadele ruhu olacaktır. Mücadele tarihimizde Newrozlar her zaman hamlesel çıkışların günü olarak tarihe geçmiştir. 2019 Newrozu da “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim” büyük hamlesiyle karşılanmaktadır. Bu Newrozun daha büyük, yeni ve görkemli bir çıkışın startı haline geleceği şimdiden kesinleşmiştir.

TOPLANTI YENİ SÜRECİN KİLOMETRE TAŞI

Tarihin bu önemli aşamasında, Kürdistan Halk Savunma Güçlerinin Önderlik çizgisinde son yılların yoğunlaşma ürünü olarak sonuç alıcı ve başarılı bir biçimde gerçekleştirdiği Komuta Konsey toplantısı yeni sürecin en önemli bir kilometre taşı olacaktır. Newroz hamlesinin güçlü bir çıkışa dönüşmesinin temelini atan toplantımız, mücadelemizin başarısı için çok önemli sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Geçen ay sonunda gerçekleşen HPG Komuta Konseyi toplantımız 6 gün boyunca süren ve 57 yoldaşın katıldığı yoğun tartışmalarla başarılı bir biçimde sonuçlanmıştır.

2019 YILI SAVAŞ PLANLAMASI

Son 2 yılda yeniden yapılanma projesi olarak somutlaşan ve esasen demokratik modernite gerillasının yaratılmasını ifade eden bu yoğunlaşmalar Komuta Konseyi toplantımızda kapsamlıca ele alınarak tartışılmış ve bu tartışmalar temelinde önemli kararlara ulaşılmıştır. Önder APO'nun eşsiz iradesi, direnişi ve kahraman şehitlerimizin gerçeği karşısında kapsamlı eleştiri ve özeleştiriler yapılarak savaş sürecinde açığa çıkarılan derslerle 2019 yılı zafer yürüyüşü planlaması yapılmıştır. Özellikle son aylarda yeniden yapılanma projesinin Kürdistan Savunma Güçleri tarafından anlaşılmaya başlanması ve belli oranda pratikleşmesiyle soykırımcı AKP-MHP devletinin Kuzey Kürdistan’daki tüm operasyonları ile Medya Savunma Alanlarına dönük gerçekleştirdiği tüm hava saldırılarının sonuçsuz kalmasına yol açtığı tespit edilmiştir. Komuta konseyi toplantımızda kararlaştırılan yeni gerilla çizgisiyle yeni hareket, üslenme, yaşam, örgütlenme ve savaş tarzının doğru temelde pratikleştirilmesinin düşmanın tüm saldırı biçimlerini boşa çıkaracağı ve zaferi kesinleştireceği pratik sonuçlarıyla ortaya konulmuştur. Bu temelde 2019 yılı savaş planlamasını yaparak karar altına alan toplantımız bir konferans niteliğinde gerçekleşerek çok önemli kararlar almış ve güçlü bir düzey yakalamıştır.

ÇAĞIN TEKNOLOJİSİNE KARŞI PROFESYONEL GERİLLA

Kürdistan Özgürlük Gerillası açısından son yılların en yoğunluklu toplantısı olarak tarihe geçen Komuta Konseyi toplantımızın 35 yıllık gerilla tecrübesine dayanarak çizdiği taktik çerçeve ve netleştirdiği yeniden yapılanma projesinin doğru hayata geçirilmesi halinde başarıyı garantileyeceği kesindir. Toplantımızın geliştirdiği özeleştirisel tutum, gerçekleştirdiği netleşme ve açığa çıkardığı kararlaşma iradesi geleceği başarılı kılmanın en güçlü zemini olacaktır. Toplantımız yeniden yapılanma kararlaşması temelinde çağımızın her tür teknoloji ve istihbarat faaliyetini karşılayabilecek profesyonel gerilla performansıyla 21. yüzyılın zafer gerillasını yaratma kararlılığını ortaya koymuştur.

YENİ GERİLLA ÇİZGİSİ İLE ESKİ ALIŞKANLIKLARA SON

Gerilla için son yılların en büyük düşmanı olan eski alışkanlıklara son verme, klasik gerillayı tümüyle aşma ve yeni gerilla çizgisini uygulama kararının pratikleştirilmesiyle her bakımdan büyük bir anlam ifade eden 2019 yılının halkımız ve hareketimiz için büyük kazanımların yaratıldığı bir yıl haline getirileceği açıktır. Apocu fedai ruhun bugün toplumsallaşarak büyük bir direniş hamlesine dönüşmüş olması Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak bizlere de büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu bilinç ve sorumlulukla Kürdistan Savunma Güçleri olarak yeni başlangıçların ve görkemli direnişlerin adı ve sembolü olan Newroz’u Komuta Konseyimizin tarihsel kararlaşması, Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan yürüyüşünü zaferle taçlandırma sözü ve kararlılığıyla karşılıyoruz. Bu temelde tüm halkımızın ve direnişçilerin Newroz Bayramı’nı gerillanın Apocu fedai ruh ve coşkusuyla kutluyor, saygılar sunuyoruz.”