HPG komutanı Hêvî: Her saldırıya misliyle karşılık vereceğiz

Türk ordusunun Bradost ve Xakurké’ye dönük işgal saldırılarını değerlendiren HPG komutanlarından Serhildan Rugeş Hêvi, gerillanın Bradost ve Xakurkê’de tarihi bir direniş sergilediğini belirtti.

HPG komutanlarından Serhildan Rugeş Hêvi, Türk devletinin Xakurkê alanına dönük işgal girişimini ve devam eden saldırıları ANF’ye değerlendirdi.

Hêvi, saldırıların Türk devletinin gerilla karşısında yaşadığı yenilgi ile bağlantılı olduğunu ifade etti. Hêvi, saldırıların bir diğer nedenin ise AKP/Erdoğan faşizminin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizle de bağlantısının olduğunu söyledi.

GERİLLA MİSLİYLE KARŞILIK VERECEK

HPG komutanı Hêvi, işgalci Türk ordusunun, Bradost ve Xakurkê alanında gerillanın çelikten iradesi ile karşılaştığını dile getirerek Türk devletinin işgal saldırılarından sonuç alamadığını kaydetti.

Hêvi, AKP/MHP faşist iktidarının gerilla direnişi karşısında büyük bir tıkanma yaşadığını, Türk devletinin yaşanan bu sıkışıklığı aşmak için erken seçime gittiğini söyledi. Hêvi, Türk devletinin mevcut saldırgan politikalarıyla, işgal girişimlerini devam ettireceğini söyleyerek HPG ve YJA-STAR gerillalarının her zaman ve her yerde savaşa hazır olduğunu vurguladı.

Bradost ve Xakurkê’de başta olmak üzere tüm Kürdistan’da her geçen gün büyüyerek devam ettiğini söyleyen Hêvi, gerilla direnişinin AKP/MHP iktidarının sonunu getireceğini kaydetti. Hêvi, Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak gelişen faşist her saldırıya anında ve misliyle karşılık vermeye devam edeceklerini aktardı.

SAVAŞI HER ALANA YAYACAĞIZ

HPG ve YJA-STAR gerillalarının işgal girişimlerine karşı fedai bir ruh ile savaştığını ifade eden HPG komutanı Hêvi şöyle konuştu; ’’Kış aylarından bu yana Bradost bölgesinde yaşayan halkımıza dönük saldırılar var. Sömürgeci AKP-MHP faşist diktatörlüğü Bradost bölgesini insansızlaştırmak için işgal saldırılarını derinleştirmeye çalışıyor. Bizler, Kürdistan Özgürlük Gerillaları da işgal saldırılarına karşı tarihi bir direniş içerisindeyiz. Çünkü gerilla dört parça Kürdistan’ın hatta tüm halkların savunma gücüdür. Bu nedenle gerillanın işgal saldırıları karşısında sessiz kalması yada cevapsız kalması beklenemez.’’

HPG komutanı Hêvi, işgalci Türk ordusuna karşı HPG ve YJA-STAR gerillalarının birçok etkili eyleme imza attığını kaydederek, gerilla eylemlerinde bugüne kadar onlarca askerin öldürüldüğünü belirtti. Hêvi, Türk ordusunun alandaki hareketliliği ve saldırılarının artmasına rağmen gerillanın da her geçen gün hareket kabiliyetini ve eylemselliğini kat be kat artırdığına değindi.

HPG komutanı Hêvi, işgal saldırıları karşısında direnişi süreklileştiren HPG ve YJA-STAR gerillalarının AKP-MHP faşist iktidarının ayakta kalmasına izin vermeyeceğini belirterek önümüzdeki süreçte Türk devleti ile savaşın daha da şiddetleneceğini ve savaşın sadece Başur Kürdistan yada Bakurê Kürdistan ile sınırlı kalmayacağını kaydetti. Hêvi, savaşın bir bütün olarak çok geniş bir alanda yaşanabileceğini uyarısında bulundu.

KARADAN SAVAŞAMIYORLAR!

Türk devletinin Kürt düşmanlığında sınır tanımadığını dile getiren Hêvi, Türk devletinin işgal saldırılarının tarihsel Kürt düşmanlığı ile alakalı bir durum olduğuna işaret etti.

HPG komutanı Hêvi, Türk ordusunun gerillanın 40. yıl zafer ve özgürlük yürüyüşünü engellemek için sınır hattında ve Bradost bölgesindeki alanlarda güvenlik bölgesi adıyla fiili bir tampon bölge oluşturma çabası içinde olduğunu belirtti. Hêvi, Türk ordusunun karadan savaşamadığını bu amaçla da HPG ve YJA-STAR gerillaları karşısında yoğun teknik kullanıma başvurduğunu söyledi.

Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı HPG ve YJA-STAR gerillalarının büyük bir inanç ve irade ile savaştığını kaydeden Hêvi, Türk ordusunun gerilla kuşatmasında olduğunu vurguladı.

SİVİLLER HEDEF ALINIYOR

Türk ordusunun Bradost bölgesinde yoğun bir şekilde teknik kullandığını ve hava saldırılarına başvurduğunu ifade eden Hêvi, sivillerin hedef alındığını söyledi.

Hêvi, Türk ordusunun saldırılarına devam ettiğini ve bu saldırılarda sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını ifade ederek şunları söyledi; ’’İşgal saldırılarından sonuç alamayan sömürgeci Türk ordusu Bradost bölgesinde halkımızın yaşam alanlarını vuruyor. Rastgele havan, obüs atışları ile bölge bombalanıyor. Köylüler araziye çıkamıyor, hayvan otlatamıyor. Yine bölge halkının tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık yapılamıyor. Hatta işgal saldırıları sürecinde bir köylü savaş uçakları tarafından vuruldu. Ve bu köylü yaşamını yitirdi. Türk devletinin amacı bölgeyi hayalet bölgeye çevirmek. İnsanlarımız topraklarından göçertilmek isteniyor.’’

SALDIRILAR KDP’DEN BAĞIMSIZ DEĞİL

Başurê Kürdistan sınır hattı boyunca süregelen işgal saldırılarında Barzani ve KDP’nin de payı olduğuna değinen HPG komutanı Hêvi, KDP’nin işgal saldırıları karşısındaki sessizliğine dikkat çekti.

Hêvi, HPG ve YJA-STAR gerillalarının her koşul ve şart altında Başur Kürdistan’ı savunmaya devam edeceğini ifade etti.