HPG, Lêlîkan eyleminin bilançosunu açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 10 Mayıs günü Lêlîkan’da düzenlenen eylemin ayrıntılarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 10 Mayıs günü Lêlîkan’da düzenlenen eylemde 19 askerin öldürüldüğü, 8 askerin de yaralandığını duyurdu. HPG, Çukurca’da da 2 askerin öldürüldüğünü belirtti.

Açıklamada eyleme ilişkin şu bilgiler verildi:

''Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Mayıs günü saat 09.50’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı tepede bulunan mevzii, barınak ve çadırların 10 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 9 düşman mevziisi imha edilmiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman birliğinde tespit edilebilen 19 asker öldürülmüş, 8 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs, havan ve savaş uçakları ile alanı rastgele bombalamıştır. İşgalci TC ordusu akşam saatlerinden bugün sabah saatlerine kadar ölü ve yaralı askerleri skorksy tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

9 Mayıs günü saat 17.20’de güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 2 düşman askeri ise öldürülmüştür.''