HPG, Mardin’de şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG-BİM, 15 Şubat günü işgalci Türk ordusunun Mardin’de başlattığı operasyonda çıkan çatışmada çok sayıda askerin öldüğünü ve 3 HPG gerillasının da şehadete ulaştığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) internet sitesinde yapılan açıklamada, çıkan çatışmada HPG’li Demhat Çekdar (Hozan Akdoğan), İskender Kandil (Arif Aykurt) ve Tekoşer Agir’ın (Adem Yüksel) şehadete ulaştığı belirtildi.

BİM’in açıklaması şöyle:

“15 Şubat günü işgalci TC ordusu Mardin’in Omerya alanında bir operasyon başlatmıştır. Çok sayıda asker ve kontranın katılımı ile düzenlenen bu operasyonda bir birimimiz ile düşman arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalarda düşman askerlerine karşı kahramanca savaşan Demhat, İskender ve Tekoşer arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Demhat Çekdar
Adı Soyadı: Hozan Akdoğan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Behice - Muhsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Şubat 2018 / Mardin

 

Kod Adı: İskender Kandil
Adı Soyadı: Arif Aykurt
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Atiye – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Şubat 2018 / Mardin

 

Kod Adı: Tekoşer Agır
Adı Soyadı: Adem Yüksel
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Sultani – Abdulhamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Şubat 2018 / Mardin

Demhat, Tekoşer ve İskender yoldaşlarımız yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiş ve genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi ile tanışmışlardır.

Demhat Çekdar yoldaşımız 2012’de Van’dan gerilla saflarına katılmıştır. 2012 devrimci halk savaşı hamlesine aktif katılım sağlayan Demhat yoldaşımız, gerilla saflarında emeğin ve fedakarlığın örneği olmuştur. Mücadeleyi bir yaşam tarzı haline getiren Demhat yoldaşımız çevresindeki yoldaşlara da büyük moral kaynağı olmuştur.

Tekoşer Agir yoldaşımız da 2012 yılında Mardin’den özgürlük saflarına katılmıştır. Genç yaşta gerilla hareketi ile tanışan Tekoşer yoldaşımız yaşama olan bağlılığı ve mücadelesi ile çevresindeki tüm yoldaşlara büyük bir moral kaynağı olmuştur. Düşman saldırılarının en yoğun olduğu bir süreçte üstüne düşen tüm görevleri en başarılı bir şekilde yerine getirmiştir.

İskender Kandil yoldaşımız ise aslen Rojava Kürdistan’ından olup Mardin’de doğmuştur. 2014 yılında mücadeleye katılan İskender yoldaşımız gerillaya katıldığı ilk andan itibaren özverili bir katılımın sahibi olmuştur. İskender arkadaşımız mücadele içerisinde saflığı, dürüstlüğü ve emekçi kişiliği ile tanınan bir arkadaşımız olmuştur.

Demhat, İskender ve Tekoşer yoldaşlarımız Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarı ile mücadele saflarına katılmıştır. Halkımızın yetiştirdiği kahraman ruhlu gençler işgalci TC devletine karşı savaşta yerlerini almış ve Kürt özgürlük mücadelesinin zaferi için son nefeslerine kadar direnmişlerdir.

Kürdistan özgürlük gerillaları olarak, başta şehit arkadaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve Kürt Özgürlük Mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü tüm kahraman şehitlerimizin şahsında yineliyoruz.”