HPG, şehit gerillaları saygıyla andı

Şehit 5 gerillayı saygıyla anan HPG, “Seran, Deniz, Battal, Andok ve Harun yoldaşlarımız da Kurdistan’ın farklı bölgelerinden mücadele saflarına katılarak halkımızın birliğinin en seçkin örnekleri olmuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2017 yılında şehadete ulaşan gerillalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Sömürgeci Türk devletinin tüm kimliksizleştirme ve soykırım politikalarına karşı Kurdistan’da ulusal bilincin gelişmesi ve halkımızın kimliğine sahip çıkarak adım adım özgürlüğe doğru ilerlemesini sağlayan partimiz PKK, mücadelesi ile tüm Kurdistan halkını birleştirmiş ve halkımızın yüzyıllardır kurduğu birlik hayalini gerçekleştirmiştir. Kuşkusuz büyük emek ve bedellerle yaratılan bu birliğin mayası kahraman şehitlerimizdir. Kurdistan’ın dört bir yanında gerilla saflarına katılarak halkımızın özgürlüğü için savaşan ve şehadete ulaşan bu kahraman yoldaşlarımız Botan’dan Serhed’e, Dersîm’den Hewreman’a kadar bir direniş ve özgürlük çizgisi oluşturmuştur. Destansı direnişlerin yaşandığı 2017 yılında fedaice direnerek şehadete ulaşan Seran, Deniz, Battal, Andok ve Harun yoldaşlarımız da Kurdistan’ın farklı bölgelerinden mücadele saflarına katılarak halkımızın birliğinin en seçkin örnekleri olmuştur.

Mücadeleleri ile halkımızın özgürlük umudunu diri tutan ve mücadele azim ve kararlılığını güçlendiren Seran, Deniz, Battal, Andok ve Harun yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Seran Kurdistan Xoser
Adı Soyadı: Berfîn Bazancir
Doğum Yeri: Çewlîk
Anne – Baba Adı: Gülser – Hilmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Deniz Ronî
Adı Soyadı: Sunay Aydın
Doğum Yeri: Qers
Anne – Baba Adı: Aslıhan – Kaplan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Battal Menal
Adı Soyadı: Sezai Altekin
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Makbule – Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Andok Fedakar
Adı Soyadı: Latif Kaymak
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Remziye – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Harun Kiçî
Adı Soyadı: Zuheyr Uca
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Sorî – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

SERAN KURDISTAN XOSER

Yurtsever Çewlîk ilimiz, halkımızın onurlu gelecek sahibi olma mücadelesinde her zaman önemli bir rol sahibi olmuş, işgale ve işgalcilere karşı hep direniş içinde olmuştur. Kurdistani değerler ve yurtseverlik çizgisinin güçlü olması, Çewlîk’in sömürgeci Türk devleti tarafından özel olarak hedef alınmasına neden olmuştur. Birçok baskıya maruz kalan; inkar, imha ve asimilasyon politikalarıyla mücadeleden uzaklaştırılmaya çalışılan halkımız, işgalcilerin bütün saldırılarına rağmen direniş geleneğine bağlı kalmayı başarmıştır. Rêber Apo öncülüğünde partimiz PKK’nin tarih sahnesine çıkması Çewlîk halkımızda büyük bir heyecan yaratmış ve ilk günden itibaren halkımızın özgürlük mücadelesinde aktif olarak yer almıştır. Çewlîk’li yurtsever ve mücadele saflarına katılımları olan bir ailemizde dünyaya gelen Seran yoldaşımız da bu güçlü direniş kültürü içinde büyümüştür. Abisi ve dayısının sömürgeci Türk devleti tarafından tutsak edilmesi Seran yoldaşımızın erken yaşlardan itibaren işgalci devletin gerçek ve karanlık yüzünü görmesini sağlamıştır. Bedlîs’te üniversite okuduğu dönemde Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni daha yakından takip etmeye ve tanımaya başlayan yoldaşımız, Rêber Apo’nun düşüncelerini daha iyi anlamış ve aktif mücadele içinde yer almaya karar vermiştir. 2013 yılında gençlik çalışmalarına katılan yoldaşımız, Kürt gençlerini ve kadınlarını sömürgeci Türk devletinin kirli siyasetine, inkar ve imha politikalarına karşı bilinçlendirmek için uzun süre halk içinde çalışma yürütmüştür. Bu süreçte ilk gerillayı gören ve büyük bir heyecan duyan Seran yoldaşımız, daha fazla mücadele içinde olma kararlılığına ulaşmıştır. Genç bir Kürt kadını olarak sistemin dört duvar arasına hapsettiği ve köleleştirdiği kadın kimliği gerçekliği karşısında Kurdistan dağlarında ayakları üzerinde duran ve işgalcilere karşı yürütülen etkili gerilla savaşına öncülük eden kadın gerilla gerçekliğini görmüştür. Bu temelde kararlaşma düzeyini en üst noktaya çıkaran yoldaşımız, sömürgeci Türk devletinin imha saldırılarını yoğunlaştırdığı 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Partimizi tanıyıp anlamaya başladığı Garzan topraklarında gerilla saflarına katılma mutluluğunu yaşayan Seran yoldaşımız, pratik içinde yer alarak kendisini geliştirmiştir. Daha sonra Wan alanına geçen Seran yoldaşımız, bütün fiziki zorluklara rağmen iradesiyle zorlukları aşmayı başarmış ve büyük bir tecrübe edinmiştir. Bakurê Kurdistan’da ilk gerillacılık pratiğini başarıyla tamamlayan yoldaşımız, edindiği tecrübeleri aktarmak ve ideolojik olarak daha fazla yetkinleşmek için Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Aldığı ideolojik eğitimlerle PKK ve PAJK çizgisinde ve Rêber Apo felsefesinde derinleşmiştir. Askeri alana büyük bir ilgisi ve yatkınlığı olan Seran yoldaşımız, aldığı akademi eğitimleriyle birçok farklı gerillacılık taktiğinde uzmanlaşmıştır. Büyük bir öz güven sahibi olan yoldaşımız bu süreçte kendisinde büyük değişimler gerçekleştirmiş ve Kadın Özgürlük İdeolojsi’nin örnek bir militanı olmuştur. Sahip olduğu gerillacılık tecrübesini yoldaşlarıyla paylaşan ve kısa sürece komutanlaşarak yoldaşlarına öncülük yapan Seran yoldaşımız, dönemin zafer ruhunu kişiliğinde yaratmış ve pratiğine aktarmıştır. Yaşama samimi, heyecanlı ve tereddütsüz katılımıyla tanınan Seran yoldaşımız, Heftanîn’de yürüttüğü pratik ardından yoğunlaşmasını derinleştirmiş ve Zîlan çizgisinde keskin bir katılım sahibi olmak istemiştir. Bu temelde Hêzên Taybet’e katılan Seran yoldaşımız, mücadele çizgisini yükselterek halkımıza hizmet etmeyi esas almıştır. İşgalcilere karşı bitmek tükenmez bir öfkesi olan Seran yoldaşımız, öfkesini örgütleyerek güçlü bir mücadele zeminine dönüştürmüştür. Yaşamının her an’ını tereddütsüz ve fedaice ezilen halkımızın özgür gelecek mücadelesine adayan Seran yoldaşımız, 2017 yılında şehadete ulaşarak ölümsüzlerimiz arasına katılmıştır. Yiğit Kürt kadının PKK saflarındaki en güçlü örneklerinden biri olan Seran yoldaşımızın ardından bıraktığı mücadele mirası her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

 

DENİZ RONÎ

Güçlü toplumsal bağların ve Kurdistani değerlerin yaşamda hakim olduğu Kurdistan’ın en asi coğrafyasına sahip Serhed bölgemiz, halkımızın özgür yaşam ısrarının merkezlerinden olmuştur. Sömürgecilerin saldırılarına karşı her dönem direniş içinde olan ve Kurdistan tarihine geliştirdiği güçlü isyanlarla geçen Serhed bölgemiz, partimiz PKK’nin de ilk yayıldığı ve kitleselleştiği alanlardan olmuştur. Direnişçi Serhed halkımız Önder Apo felsefesiyle güçlü bağlar kurmuş ve her zaman direnişini yükseltmiştir. Serhed’ın binlerce yiğit evladı gerilla saflarına katılarak halkımızın özgür geleceği için fedaice savaşmıştır. Serhed’ın işgalcilere boyun eğmez özellikleri ve direniş kültürüne bağlı yurtsever bir ailemizde dünyaya gelen Deniz yoldaşımız da erken yaşlardan itibaren Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyarak büyüme şansına sahip olan yoldaşlarımızdan olmuştur. Çocukluk yaşlarından itibaren hikayeleriyle büyüdüğü gerillaya karşı büyük bir sevgisi olan yoldaşımız, mücadelemizi her zaman yakından takip etmiştir. Kars Kafkas Üniversitesi’nde fizik eğitimi alan yoldaşımız bu dönemde aktif olarak gençlik çalışmalarına katılarak devrimci yaşantısına başlamıştır. Kürt gençlerini soykırım saldırılarına ve asimilasyon politikalarına karşı bilinçlendirip korumak için uzun süre mücadele yürüten yoldaşımız birçok kez işgalci Türk devleti tarafından gözaltına alınmış ve baskıya maruz kalmıştır. Bütün saldırılara rağmen direniş çizgisinden vazgeçmeyen ve hep daha fazla mücadeleye katılarak işgalcilere cevap veren yoldaşımız, 2010 yılında gerilla saflarına katılarak Kürt gençlerine mücadele çizgisini göstermiştir.

Büyük bir heyecanla hep hayalini kurduğu kutsal gerilla yaşamına katılan Deniz yoldaşımız, kısa sürede dağ yaşamına uyum sağlamıştır. Kurdistan’ın özgür dağlarında halkımızın özgür bir gelecek sahibi olması için mücadele saflarına katılan yoldaşımız, sistemin yarattığı olumsuz özelliklerden hızla kendini arındırmış ve Önder Apo felsefesiyle kendisini yeniden yaratmayı esas almıştır. Devrimci Halk Savaşı sürecinde Partimizin hedeflerini hayata geçirmek büyük çaba sahibi olan yoldaşımız hem askeri hem ideolojik kavrayışıyla güçlü bir katılım sahibi olmuştur. Bulunduğu her ortamda PKK yaşam ve militan çizgisinin hakim olmasını sağlayan Deniz yoldaşımız, mücadele içerisinde pişmiş ve öncü bir militan olmuştur. Sürecin gerektirdiği görevleri başarıyla tamamlamak için her zaman yoğunlaşma içerisinde olan Deniz yoldaşımız, komutanlaşarak öne çıkmıştır. Birikimi ve pratik tecrübesiyle yoldaşlarına öncülük yapan Deniz yoldaşımız, sürekli kendisini geliştirmeyi esas almıştır. Rojava’da halkımızın özgür iradesini yok etmek isteyen DAİŞ çetelerine karşı savaşarak halkımızı koruma görevini başarıyla yerine getiren yoldaşımız daha sonra sömürgeci Türk ordusuna karşı savaşmak için yoldaşlarıyla birlikte Medya Savunma Alanları’na geri dönmüştür. Yaşama ve savaşa militanca katılımı, emekçi ve mütevazi kişiliğiyle hemen dikkatleri çeken ve büyün yoldaşlarının sevgisini kazanan Deniz yoldaşımız, Apocu militan bir yürüyüşün sahibi olmuştur. İşgalci saldırıların Zap alanına karşı yoğunlaştığı dönemlerde Zap alanına geçen ve tarihi Zap direnişi içinde yerini alan yoldaşımız, işgalcilere karşı etkili bir savaş yürütmüştür. Şehitler çizgisine ve Önderlik gerçeğine tereddütsüz bir katılım sağlayan Deniz yoldaşımız, devrimci yaşamının her an’ını mücadeleye adamayı esas almıştır. Serhed’in direnişçi kişiliğini PKK’nin yenilmez mücadele çizgisiyle birleştirerek güçlü bir militan duruş sergileyen ve fedaileri çizgisinde bir katılım sahibi olan Deniz yoldaşımızın mücadele mirası her zaman önümüzü aydınlatmaya devam edecektir.

 

BATTAL MENAL

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi, on yıllardır ezilen halkımızın özgürlük umudunu yeniden dirilterek sömürgeci devletlerin soykırım siyasetine ağır bir darbe vurmuştur. Tarih sahnesine yeniden çıkan halkımız direnişiyle bütün ezilen halklara, kadınlara ve gençlere yeni bir yaşamın yolunu açmıştır. Kurdistan’ın direnişçi halkı Önder Apo’nun etrafında kenetlenerek soluksuz bir mücadele içine girmiştir. Mêrdîn kentimiz de partimiz PKK’nin direnişini bütün gücüyle sahiplenerek geliştirdiği serhildanlarla selamlamıştır. Sömürgeci Türk devletinin en acımasız saldırılarına maruz kalan Mêrdîn halkımız yurtseverlik çizgisinden hiçbir zaman taviz vermemiş, onurlu yaşamda ısrar sahibi olmuştur. Mêrdîn Nisebîn’de yurtsever duyguların ve direniş kültürünün ön planda olduğu bir ailemizde dünyaya gelen Battal yoldaşımız, PKK’nin yarattığı kültür içinde büyümüştür. Maddi durumu kötü ve emeğiyle geçinen bir ailede yetişen yoldaşımız çalışarak ailesine maddi katkıda bulunmuş, diğer yandan bütün kalbiyle bağlı olduğu Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne hizmet etmiştir. Halkımızı bilinçlendirmek için yürüttüğü çalışmalar sırasında birçok kez gözaltına alınan ve 9 ay sömürge zindanlarında kalan Battal yoldaşımız, hiçbir şekilde direniş çizgisinden taviz vermemiş ve her zaman mücadelesini yükseltmeyi esas almıştır. Sömürge zindanlarında devrimci mücadelesini sürdüren Battal yoldaşımız, sürekli kendisini geliştirmiş, Önder Apo felsefesi ve PKK gerçeğini daha iyi anlama şansına sahip olmuştur. Sömürgeci Türk devletinin kirli politikalarına boyun eğmeyen yoldaşımız, 2011 yılında gerilla saflarına katılarak işgalcilere gereken cevabı vermiş ve Kürt gençlerine mücadele çizgisini göstermiştir.

Gerilla saflarına katıldığında şehit akrabaları Şehîd Battal (Veceddin Altekin) ve Şehîd Menal’in (Salih Koç) isimlerini alarak onların şahsında bütün şehitlerimizin mücadele mirasını sahiplenen Battal Menal yoldaşımız, şehitlerimizin mücadelesini zafere taşımayı esas almıştır. Aldığı temel gerillacılık eğitimini başarıyla tamamlayan yoldaşımız, Avaşîn alanına geçerek ilk gerillacılık pratiğine başlamıştır. Emekçi ve fedakar kişiliği ön planda olan yoldaşımız hızla gerilla yaşamına uyun sağlamıştır. Askeri alana olan ilgisiyle gerilla taktiklerinde uzmanlaşan yoldaşımız, uzmanlık eğitimlerini de başarıyla tamamlayarak profesyonel gerillacılık çizgisinde derinleşmiştir. Avaşîn alandan sonra Zap’a geçen Battal yoldaşımız, Devrimci Halk Savaşı’na aktif olarak katılmış ve üzerine düşen görevleri eksiksiz bir biçimde pratikleştirmek için yoğun bir çaba sahibi olmuştur. Sömürgeci Türk devletinin 2015 yılında başlattığı kapsamlı işgal saldırıları karşısında tekrar Avaşîn alanına geçen yoldaşımız, sömürgeci Türk ordusuna ağır darbeler vurulan birçok eylemde en ön safta yerini almıştır. Komutanlaşarak dönemin görev ve sorumluklarına cevap olan Battal yoldaşımız, şehitler çizgisine bağlılığı ve militanca savaş tarzıyla örnek bir pratik sahibi olmayı başarmıştır. Mücadelesi boyunca birçok farklı çalışmada yer alan ve aldığı bütün sorumlulukları eksiksiz bir biçimde sonuçlandırarak halkımıza hizmet eden Menal yoldaşımız, tecrübe ve birikimiyle genç yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Kurduğu güçlü yoldaşlık ilişkileriyle bulunduğu her ortamda güç ve moral kaynağı olan Battal yoldaşımız, fedai yaşam çizgisinde bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Katılım temposunu sürekli yüksekten ve yoldaşlarıyla bütünleşerek zafer ruhuyla görevlere yaklaşan yoldaşımız, partimiz PKK’ye layık bir militan olmayı başarmıştır. Devrimci yaşantısı boyunca sınırsız bir katılım sağlayan, fedai ve fedakar kişiliğiyle bütün yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanan Battal yoldaşımızın anısı her zaman mücadelemizde yaşayacaktır.

 

ANDOK FEDAKAR

Kurdistan’ın direniş merkezi Amed kentimiz, tarih boyunca halkımızın varlığını koruma ve özgürce yaşama mücadelesine öncülük yapmıştır. Her dönem sömürgecilerin saldırılarına karşı bir kale olarak öne çıkmış ve yurtsever Amed halkımız bu güçlü direniş geleneğini her zaman diri tutmuştur. Bu tarihi rol ve misyonunu partimiz PKK’nin kuruluş döneminde de oynayan Amed, Partimizin kuruluşuna beşiklik etmiş aynı zamanda Amed Zindan Direnişi’nin merkezi olmuştur. Partimiz PKK’nin öncü kadrolarının en zor şartlar altında zindanlarda geliştirdiği emsalsiz direniş Önder Apo öncülüğünde gelişen Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin direniş ve zafer ruhunun mayası olmuştur. Amed halkımız da bu kutsal direnişi ilk günden itibaren sahiplenmiş ve geliştirdiği serhildan geleneğiyle halkımızın onurlu tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Bu güçlü tarihi geleneğe ve Kurdistani değerlere bağlı yurtsever bir ailede yetişen Andok yoldaşımız da direniş kültürüyle iç içe büyümüştür. Sömürgeci Türk devletinin Amed sokaklarında gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlara tanıklık eden yoldaşımız, işgalcilere karşı büyük bir kin ve öfke sahibi olmuştur. Mücadelesini yakından takip ettiği ve büyük bir hayranlık duyduğu Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın halkımızın tek ve gerçek meşru savunma gücü olduğu gerçeğini gören yoldaşımız, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Soykırım saldırıları karşısında tarihi bir direniş veren halkımıza yönelik saldırıların yoğunlaştığı ve halkımızın özgür iradesinin, kimliğinin yok edilmek istendiği bir dönemde mücadele saflarına katılan yoldaşımız, sömürgecilerin kirli politikalarına karşı ezilen halkımızı zafere taşımayı devrimci mücadelesinin ana hedefi haline getirmiştir. Qendîl alanında temel ve uzman gerillacılık eğitimlerini alan Andok yoldaşımız, bütün gücüyle eğitimlere katılarak kişiliğinde büyük değişimler gerçekleştirmiş, kendisini dönemin görev ve sorumluluklarına hazır bir militan haline getirmiştir. Askeri alana olan yatkınlığıyla gerillacılık taktiklerinde uzmanlaşan yoldaşımız aynı zamanda ideolojik alanda güçlü bir derinlik yakalamıştır. Qendîl alanında yürüttüğü başarılı gerillacılık pratiğinin ardından sömürgeci Türk ordusuna karşı tarihi bir direnişin verildiği Zap’a geçen Andok yoldaşımız, tecrübesini hızla pratiğe aktararak yürütülen savaşta öncülük rolü oynayan yoldaşlarımızdan olmuştur. Pratik içinde pişen ve işgalcilere karşı etkili bir mücadele yürüten yoldaşımız, komutanlaşarak mücadelesini daha da yükseltmiştir. Zafer ruhunu taşıyan genç komutanlarımızdan olan Andok yoldaşımız, Önderlik ve şehitler gerçeğini daha iyi anlamak için sürekli yoğunlaşma içerisinde olmuştur. Hızla öğrenen ve öğrendiklerini pratikte sınayarak tecrübeye dönüştüren Andok yoldaşımız, yaşama katılımı ve militan duruşuyla bulunduğu her ortamda yoldaşlarına öncülük yapmış ve büyük bir güven duygusu yaratmıştır. Emekçi kişiliğiyle devrim görevlerine büyük bir tutkuyla yaklaşan ve üstün başarıyla sonuca ulaştırmayı esas alan yoldaşımız, her anlamda örnek bir militan ve komutan olmak için eşsiz bir emek ortaya koymuştur. Yoldaşlarına büyük bir bağla bağlı olan, onlara öğreten ve onlardan öğrenmeyi esas alan Andok yoldaşımız, PKK’nin kutsal yoldaşlık ilkesine her koşul altında sahip çıkmıştır. Ölümsüz şehitlerimizin mücadele mirasını zafere taşımak için bütün yaşamını devrim mücadelemize adayan, durup dinlenmeden halkımızın özgürlük devrimine hizmet eden Amed’in yiğit evladı Andok yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

 

HARUN KIÇÎ

Kurdistan’da gerillanın temellerinin atıldığı ve işgalcilere karşı emsalsiz direnişin merkezi olan Botan, tarih boyunca işgalcilerin saldırılarına boyun eğmemiş ve her zaman ezilen halkımızın mücadelesine öncülük etmiştir. Önder Apo öncülüğünde partimiz PKK’nin ortaya çıkışıyla birlikte yurtsever Botan halkımız hızla Partimizle bütünleşerek tarihi rolünün gerekliliğini yerine getirmiştir. Halkımızın özgür iradesi ve temel savunma gücü olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Botan topraklarında serpilerek büyümüş ve bütün Kurdistan’a yayılmıştır. Güçlü toplumsal bağların hakim olduğu ve direniş ateşinin her zaman diri olduğu yurtsever Botan halkımız hem geliştirdiği serhildanlar hem gerilla saflarına katılımıyla her dönem ön planda olmuştur. Botan’ın güçlü geleneğinin merkezi olan Şirnex’te yurtsever bir ailemizde dünyaya gelen Harun yoldaşımız da halkımızın özgürlük mücadelesine tanıklık ederek büyümüştür. Yurtsever Kiçî aşiretinin direnişçi özelliklerini taşıyan Harun yoldaşımız, onuruyla yaşamayı esas alan her Kürt gibi erken yaşlardan itibaren devlet terörüyle yüz yüze kalmıştır. Büyük kardeşinin sömürgeci TC zindanlarında esir tutulması Harun yoldaşımızın işgalcilerin karanlık ve kirli yüzünü erkenden tanımasına ve genç yaşta mücadele saflarında yerini almasını beraberinde getirmiştir. Kız kardeşinin Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılması Harun yoldaşımız üzerinde büyük bir etki yaratmış ve yoldaşımızda daha fazla direniş içinde olma kararlılığı geliştirmiştir. 2010 yılında sömürgeciler tarafından tutuklanan yoldaşımız 6 ay işgalci zindanlarında kalmıştır. Mücadelede mekan engeli tanımayan ve yoldaşlarıyla birlikte düşman zindanlarını eğitim ve mücadele alanına dönüştüren Harun yoldaşımız, bu dönemde Önderlik felsefesini ve partimiz PKK’yi daha yakından tanımıştır. Zindan sürecinden sonra mücadelesine ara vermemiş; gençlik çalışmalarına katılarak halkımıza hizmet etmiş ve halkımızın özgür gelecek umudu olan Kürt gençlerini bilinçlendirmek için yoğun bir çaba içerisinde olmuştur.

Mücadele temposunu hiçbir zaman düşürmeyen ve hep daha fazla direniş içinde olmayı esas alan Harun yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Halkımızın Kurdistan Özgürlük Gerillası öncülüğünde güçlü bir savunma geliştirmeden varlığını koruyup özgürlüğünü sağlayamayacağı gerçeğini bilince çıkaran yoldaşımız, bütün enerjisini mücadeleye adamıştır. Kurdistan dağlarına hızla uyum sağlayan ve aldığı eğitimlerle bilinç düzeyini daha da derinleştiren Harun yoldaşımız, Zap alanına geçerek ilk gerillacılık pratiğini yürütmüştür. Mücadele içinde Önder Apo felsefesiyle kendisini adeta yeniden yaratan Harun yoldaşımız, yürüttüğü mücadeleyle ön plana çıkmış ve doğru katılım tarzıyla örnek bir militan olmuştur. Zor dönem ve görevlerin militanı olan Harun yoldaşımız, bulunduğu her ortamda yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmuştur. PKK’nin kutsal yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenen ve bu kutsal bağı daha da güçlendirmek için her zaman çaba içerisinde olan Harun yoldaşımız, fedakar ve emekçi kişiliğiyle bütün yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmayı bilmiştir. Aldığı akademik eğitimlerle gerillacılık taktiklerinde uzmanlaşan ve askeri alana olan ilgisiyle kısa sürede büyük bir gelişim gösteren yoldaşımız, Zap’ın birçok alanında kalmış ve emek vermiştir. Sömürgeci Türk ordusunun işgal saldırıları karşısında Zap’ın tarihi direniş ruhuyla fedaice savaşmış ve işgalcilere ağır darbeler vurulan birçok eylemde en ön safta yerini almıştır. Sömürgecilerin ezilen halkımıza karşı geliştirdiği insanlık dışı saldırılara yürüttüğü başarılı gerillacılık pratiğiyle cevap veren yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında sergilediği direnişle militanlık çizgisinin adı olmuştur. Biz geride kalan yoldaşlarına zafer çizgisinde mücadele etmeyi miras bırakan Harun yoldaşımız her zaman kutsal direnişimizin önünü aydınlatacaktır.”