HPG: Şemzinan’da şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ile anıyoruz

Yazılı bir açıklama yapan HPG, geçtiğimiz yıl Şemzinan’da yaşamını yitiren 7 gerillayı andı. Açıklamada gerillaların kimlik bilgileri hakkında bilgi verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Hakkari’nin Şemzinan bölgesinde yaşamını yitiren Çekdar (Murat Beybek), Eriş(Murat İçer), Tolhıldan (Murat Taraş), Yılmaz(Barış Erkaçmaz),  Arteş (Sedat Levet), Dünya (Selma Obut) ve Şevin (Nuran Yardımcı) adlı gerillaları andı.

BİM açıklamasında şöyle denildi:

Kürdistan’da kahramanlık destanlarıyla ortaya çıkan özgürlük bilinci, bugün milyonların yüreğinde büyük bir mücadele azmi olarak yeni yaşamın yaratılmasına dönüşmüştür. İnsanlık tarihinde onurlu ve hak ettiği yeri almanın büyük savaşını veren Kürdistan halkı, bunun için her türlü fedakarlığı yapmaktan geri durmamıştır. PKK önderliğinde ortaya çıkan özgürlük mücadelesi tarihi de bunun en somut ifadesi olarak anlam bulmuş ve şehitler hareketi olarak eşsiz bir tarih yazılmıştır.

2016 yılı savaşı da bu tarihsel direnişte ayrı bir yer edinmiştir. Sömürgecilik, en yoğun saldırı konseptini bu yılda devreye koymuştur. İmha amaçlı planlanan en kapsamlı operasyonlar 2016 yılında yaşanmıştır.

Bu savaşı her türlü zorluğuyla göğüsleyerek karşılayan ve farklı tarihlerde şehit düşen Çekdar (Murat Beybek), Eriş(Murat İçer), Tolhıldan (Murat Taraş), Yılmaz(Barış Erkaçmaz),  Arteş (Sedat Levet), Dünya (Selma Obut) ve Şevin (Nuran Yardımcı) yoldaşları şahadetleri vesilesiyle anıyoruz.

Haksızlığa ve adaletsizliğe hiçbir zaman sessiz kalmayan halkımızın bu öncü yiğit evlatları, bu 7 yoldaşımız, gerilla saflarında geçirdikleri her gün, onurlu ve özgür olan bu yaşamı kendi öz yaşamları olarak bilmişlerdir. Kürdistan halkının bu onursal görkemli direnişini özgür yaşamın kutsal duruşu olarak benimsemiş ve bu uğurda en güzel yaşamı korumak için de canları pahasına mücadele ederek şehit düşmüşlerdir.

Medya Savunma alanlarımızdan Şemzinan'a uzanan bölgedeki direniş savaşında şehit düşen yedi arkadaşımız, Türk ordusunun geliştirdiği operasyonlara karşı geliştirilen birçok hamlede yerlerini almış, işgalciliğin ilerlemesine karşı geliştirilen birçok etkili eylemde başarı sağlamışlardır. Bu direniş esnasında şehit düşen yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anarken, ortaya çıkardıkları fedai ruhun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Gerillalarin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Arteş Patnos
Adı Soyadı: Sedat Levet
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Sevgül - Burhanettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Haziran 2016 /Şemzinan

Kod Adı: Çekdar Xelila
Adı Soyadı: Murat Beybek
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Leyle - İsmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2016 / Şemzinan

Kod Adı: Dünya Elih
Adı Soyadı: Selma Obut
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Şemsihan - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: Haziran 2016 /Şemzinan

Kod Adı: Eriş Amed
Adı Soyadı: Murat İçer
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Besra - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2016 / Şemzinan

Kod Adı: Şevin Agıri
Adı Soyadı: Nuran Yardımcı
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Naile - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: Haziran 2016 /Şemzinan

Kod Adı: Tolhıldan Gever
Adı Soyadı: Murat Taraş
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Züleyha - Hatım
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2016 / Şemzinan

Kod Adı: Yılmaz Özalp
Adı Soyadı: Barış Erkaçmaz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Simhazar - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2016 / Şemzinan