HPG: Serhat Eyaleti’nde 9 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Serhat Eyaleti’nde başlatılan ‘Devrimci Zafer Hamlesi’ kapsamında düzenlenen eylemlerde 9 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Iğdır’ın Aralık ile Ağrı’nın Bazid ilçelerinde düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgileri açıkladı.

''Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 4 Nisan günü saat 10.20’de Iğdır’ın Aralık ilçesi ile Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi arasında bulunan Tujik taburu yolu üzerinde işgalci TC ordusuna ait askeri bir konvoya yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde cemse tipi askeri bir araç imha edilmiş, kobra tipi zırhlı bir araç ve amarok tipi bir araç ise ağır darbeler almıştır. Bu eylemde tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından eylem alanına müdahale amaçlı gelen kobra tipi 2 zırhlı araç da güçlerimizin hedefi olmuştur. Her zırhlı iki aracın da darbelendiği bu eylemde ise kobra tipi zırhlı bir araç üzerindeki A4 ağır silahını kullanan 1 asker de güçlerimizce suikast silahları ile vurularak öldürülmüştür.

Bu eylemler sonucunda toplam 9 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır. Eylemler ardından işgalci TC ordusu çok sayıda zırhlı araç ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.’’