HPG: Serxwebûn ve Berxwedan’ı saygıyla anıyoruz 

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz yıl farklı alanlarda hayatını kaybeden Serxwebûn Hevi (Mahmut Aksu) ve Berxwedan Çırav (Abdulkerim Demir)’ın sicil bilgilerini açıkladı. 

Açıklamada, HPG gerillası Serxwebûn Hevi’nin (Mahmut Aksu) Gabar alanının Çırav bölgesinde, Berxwedan Çırav’ın (Abdulkerim Demir) ise Gabar ile Besta arasında hayatını kaybettiği belirtildi. 

HPG sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

“Kürdistan gerillası, sömürgeci devlet ve ordusuyla savaştığı kadar, bu işgalci güçlerin yanında yer alan ihanet odaklarıyla da mücadele etmektedir. Bu nedenle; yurtsever Kürdistan halkının direniş geleneğinde gedik açmak, tüm olumsuz koşul ve şartlara rağmen büyük fedakarlıklarla yaratılan değerlerin altını oymak isteyen kontralaşmış güruhları halkımızın içinden söküp almak Kürdistan gerillasının temel görevlerinden biridir. 
Bu amaçla küçük bir gerilla birimimiz Gabar alanının Çırav bölgesinde tespit edilen bir kontranın yakalanması için bir operasyon düzenlemiştir. Yakalanan kontra Çırav alanına götürülürken bir yoldaşımızı kayalıklardan iterek şehadetine sebep olmuş ve kaçmıştır.

Yurtsever ve büyük bedeller ödemiş bir aileden gelen Serxwebûn (Mahmut Aksu) arkadaşımız ihanet şebekelerine karşı yürüttüğü görev esnasında şehadete ulaşmıştır. 

Aynı aileye mensup Berxwedan Çırav (Abdulkerim Demir) arkadaşımız da aynı yıl kuryelik görevi yürüttüğü Gabar Besta arasında girdiği bir pusu sonucunda şehadete ulaşmıştır. 

Kürdistan Özgürlük gerillaları olarak Serxwebûn ve Berxwedan yoldaşlarımızın intikamlarını alacağımız sözünü yineliyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Şehadete ulaşan iki gerillamızın kimlik bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Berxwedan Çırav
Adı Soyadı: Abdulkerim Demir
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Sinem – Mehmet Sıdık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2016 /Şırnak

Kod Adı: Serxwebun Hevi
Adı Soyadı: Mahmut Aksu
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Taybet – Mehmet Nedim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2016 / Şırnak