HPG Siirt’te düşürülen tepenin görüntülerini yayınladı

Gerilla TV, Siirt’te Türk askeri mevzilerine yönelik yapılan bir eylemin görüntülerini yayınladı.

Gerilla TV’de yayınlanan görüntülerde eylem anı, sonrası ve ele geçirilen silahlar yer aldı.

Eyleme ilişkin yer alan notta, bu eylemin 30 Mart günü “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Hamlesi” kapsamında gerçekleştiği belirtildi.

30 Mart günü saat 05.40’ta Girdara köyündeki “Çiyayê Reş” alanında yapılan eylemde, Türk askerleri ve kontraların etkili bir şekilde vurulduğu ifade edildi.

Yakın mesafeden yapılan eylemde, beş dakika boyunca tüm tepenin kontrol altına alındığı ve mevzilerin tek tek imha edildiği kaydedildi.

Eylemde toplam 15 askerin öldüğü ve 10’dan fazlasının yaralandığını belirten Gerilla TV, gerilla güçlerinin 10 asker cenazesi üzerine gittiği ve silahlarına el koyduğunu belirtti.

Görüntülerde ele geçirilen silah ve askeri malzemeler de yer aldı. İki gerilla, ele geçirilen silahları tanıttı. Buna göre, 2 G3 silahı, 5 şarjör ve bir askeri yelek, 2 AK-47 kalaşnikov silah ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirildi.

Gerillaların bir A4 ağır silahını da ateşe vererek imha ettiğini belirten Gerilla TV, “TC işgal ordusu eylemin ardından bir saat boyunca insansız hava araçları ve kobra helikopterlerinin gözetiminde Skorsky helikopterler ölü ve yaralılarını taşıdı” dedi