HPG: Silopi’deki işgal operasyonuna ağır darbe vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kuzey Kürdistan’daki eylem ve operasyonların sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Şırnak’ın Cudi dağında operasyona çıkan Türk ordusuna vurulan darbelerin detaylarını açıkladı.

HPG, Şırnak, Çukurca ve Gever’de düzenlenen eylemlere ilişkin de bilgi verdi.

CUDİ’DE TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBE

HPG-BİM’in Cudi’deki çatışmalara ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

İşgalci TC ordusunun 13 Eylül günü Şırnak’ın Silopi ilçesi Cûdî dağı eteklerinde bulunan Gundê Hesena, Girê Çolya, Bilurvan ve Girê Bilurvan alanlarında başlattığı geniş çaplı operasyon güçlerimizin düzenlediği kapsamlı eylemler ardından geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Güçlerimizin operasyon boyunca düzenlediği eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

13 Eylül günü Derê Semana mıntıkasından Çelê Reş mıntıkasına doğru ilerleyen işgal operasyonun bir birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği aynı gün saat 18.30 sularında hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Darbelen işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

14 Eylül günü Gundê Hesena’ya doğru ilerleyen kobra tipi zırhlı bir araç saat 11.30 sularında güçlerimizce hedeflenmiştir. Zırhlı aracın darbelendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 13.30’da Gundê Hesena alanına tanklar eşliğinde girmeye çalışan işgal güçleri gerillalarımız tarafından hedeflenmiştir. Askerlerin ve tankların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 tank darbelenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Yine aynı gün güçlerimiz saat 18.30 sularında işgalci güçlere ait başka bir tanka yönelik Gundê Hesena alanında bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda 1 tank imha edilmiş, tank personeli ise eylem alanından kaçmıştır. Eylemden bir süre sonra alana zırhlı araçlarla müdahale eden işgalci güçler tank enkazını çekiciler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Operasyon boyunca Botaş ve Milêgorya karakollarından adı geçen alanları aralıksız bir şekilde obüs ve havanlarla yoğun bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu 15 Eylül günü Bilurvan alanından, 16 Eylül günü ise Gırê Bılurvan ve Gırê Hesena alanlarından geri çekilmek zorunda kalmıştır.

ÇUKURCA’DA EYLEM

HPG Basın İrtibat Merkezi, diğer eylem ve operasyonlara ilişkin de şu bilgileri verdi:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli), Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik çeşitli eylemler düzenlemiştir.

16 Eylül günü saat 07.00’da güçlerimiz, Çelê’ye bağlı Tepê Petrut’taki yol çalışmasının güvenliğini sağlamaya çalışan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin ve askerlerin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman mevziisi imha edilmiş, tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüştür. Ayrıca düşmanın bu eylemde çok sayıda yaralısı olup sayısı netleştirilememiştir.

Eylem ardından işgalci güçler alanı savaş uçakları, obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Düşman güçleri aynı gün gece saatlerinde ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterler ve zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

Özel savaş medyası bu eylemde 3 gerillamızın şehit düştüğü yalan haberlerini kamuoyuna servis etmiştir. Bu başarılı eylemde herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

ŞIRNAK, ŞEMDİNLİ VE GEVER’DE TÜRK ASKERLERİ VURULDU

Güçlerimiz, 16 Eylül günü saat 09.00 sularında Şemzînan’a bağlı Tataselê tepesindeki düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylemden sonra işgalci güçler Koordine tepesini obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

17 Eylül günü güçlerimiz, saat 13.30’da Gever’e bağlı Siser ve Bayê tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik eş zamanlı bir eylem gerçekleştirmiştir. Her iki tepedeki çadır, konteynır ve mevziilerin 2 koldan yoğun bir şekilde ateş altına alındığı bu eylemlerde ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylemler ardından işgalci güçler alanı bombaatar, obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Eylül günü saat 13.25’te Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Şerefiye tepesindeki işgalci TC ordusu askerlerini hedeflemiştir. Tepedeki düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.