HPG, Tendürek’te şehit düşen gerillaları andı

HPG BİM, 13 Temmuz ile 27 Temmuz günü Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan Tendürek bölgesinde işgalci Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 5 gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 13 Temmuz günü Tendürek’te işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda Gülşen Doğru (Amargi Ari), Hasret Nayır (Ronahi Eylem), Muammer Yıldırım (Sımko Delil), Uğur Aslan (Agır Destan), Gami Zeybek (Gulan Heştanin) isimli HPG ve YJA Star gerillalarının şehit düştüğünü vurguladı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“17 Temmuz tarihli açıklamamızda 13 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Tendürek bölgesine bağlı Şehit Tufan alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Amargi, Ronahi ve Sımko arkadaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

2 Ağustos tarihli açıklamamızda ise 27 Temmuz günü Tendürek bölgesine bağlı Diyadin alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan çatışmalar sonucunda Agır ve Gulan arkadaşlarımızın kahramanca savaşarak şehit düştüklerini belirtmiştik. 13 ve 27 Temmuz tarihlerinde Tendürek bölgesinde şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amargi Ari
Adı Soyadı: Gülşen Doğru
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Hakime – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Temmuz 2019 / Tendürek

 

Kod Adı: Ronahi Eylem
Adı Soyadı: Hasret Nayır
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Suret – Yasin 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Temmuz 2019 / Tendürek

 

Kod Adı: Sımko Delil
Adı Soyadı: Muammer Yıldırım
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Muhteber – Muhlis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Temmuz 2019 / Tendürek

 

Kod Adı: Agır Destan
Adı Soyadı: Uğur Aslan
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Zennure – Felemez 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2019 / Tendürek

 

Kod Adı: Gulan Heştanin
Adı Soyadı: Gami Zeybek
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asiye – Abdulkerim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2019 / Tendürek

İşgalci TC devletinin Kürt halkına dönük başlattığı soykırım savaşına karşı, Özgürlük Mücadelesi’ne farklı tarihlerde katılan Amargi, Ronahi, Sımko, Agır ve Gulan yoldaşlarımız, Kürdistan’da yürütülmeye çalışılan işgal harekatlarını boşa çıkarmak için kahramanca savaşmış ve değerli emeklerin sahibi olmuşlardır. Serhat coğrafyasının zorlu koşullarında profesyonel gerilla olma yolunda ilerleyen yoldaşlarımız, düşmana karşı girdikleri çatışma ve eylemlerde düşman birliklerine ağır kayıplar verdirmişlerdir. Her biri birer direniş abidesi olan Amargi, Ronahi, Sımko, Agır ve Gulan yoldaşlarımız sahadaki Devrimci Zafer Hamlesi’ne de aktif katılım sağlamış ve kazanılan başarılarda büyük emekleri olmuştur. Faşizmin doruklarda yaşandığı bir dönemde, değerli yoldaşlarımızın Kürt halkının özgürlüğü için Kürdistan topraklarında attıkları her adım ve döktükleri terler bizler için fedakarlığın ve cesaretin sembolüdürler.”

Tendürek’te şehadete ulaşan Amargi, Ronahi, Sımko, Agır ve Gulan yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin Kürdistan’ın özgürlüğü için verdikleri emekleri zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."