HPG: Trabzon-Gümüşhane hattında 5 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Trabzon’un Tonya ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçeleri arasında operasyon başlatan Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemde 5 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Karadeniz bölgesinde yaşanan çatışma ve eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG’nin açıklamasında göre, 5 Nisan’da Türk operasyon güçlerine yönelik düzenlenen eylemde 5 askerin öldürüldü, onlarca asker yaralandı.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

4 Nisan günü işgalci TC ordusu Trabzon’un Tonya ilçesi ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine arasındaki alanda insansız hava araçları ve zırhlı araçların desteğinde bir operasyon başlatmıştır.

Güçlerimizin sahada başlattığı Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında; 5 Nisan günü operasyonun bir birliği güçlerimizce denetime alınmıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği saat 14.00’da güçlerimizin hedefi olmuştur. Güçlerimiz düşman birliğinin konumlandığı yere girmiş ve yakın mesafeden askerleri vurmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki birçok asker uçurumlardan atlayarak kaçmaya çalışmıştır. Güçlerimiz burada 5 düşman askerinin cenazesinin üzerine gitmiştir. Onlarca düşman askerinin yaralandığı bu eylem ardından işgalci TC ordusu 2 skorsky ve 1 ambulans ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Alanda başlatılan operasyon devam etmektedir.’’

HAVA SALDIRILARI

HPG açıklamasında, Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında ise şu bilgiler verildi:

‘’7 Nisan günü saat 10.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Keşan alanını bombalamıştır. Yine 8 Nisan günü saat 13.00 sularında savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Şekif tepesi yamaçlarını bombalamıştır.’’