HPG: Uludere’de bir helikopter darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusuna ait skorsky tipi bir helikopterin Uludere’de darbelendiğini açıkladı.

HPG-BİM’in açıklamasına göre iki ayrı bölgede eylem düzenlendi. Biri Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, diğeri de Şırnak’ın Uludere ilçesinde. Yüksekova’da askeri bir tepede düzenlenen eylemde, askerlerin bulunduğu bir konteynırın imha edildiği, Uludere’de bir helikopterin darbelendiği kaydedildi.

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Ağustos günü saat 07.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella alanındaki Siser tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı tepedeki bir konteynırın hedeflendiği bu eylemde konteynır etkili bir şekilde vurulup imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Ağustos günü saat 06.30’da Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Çemê Xeçkê alanı üzerinde dolaşan işgalci TC ordusuna ait skorsky tipi bir helikoptere yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.”